Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Arányos büntetésért fellebbezett az MLSZ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Labdarúgó Szövetség elküldte fellebbezést a FIFA által kiszabott zártkapus büntetés ellen - közölte a főtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Vági Márton kiemelte: remélik, hogy nézők előtt rendezhetik a románok elleni vb-selejtezőt, de ha azon a meccsen is rasszista megnyilvánulások lesznek, akkor a legszigorúbb büntetések várhatók.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette és el is küldte a fellebbezését a nemzetközi szövetség által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét - közölte Vági Márton az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MLSZ főtitkára szerint nem reális a teljes felmentés, ebben nem is reménykednek. A fellebbezés azt kéri, hogy a büntetés arányos legyen. Figyelembe véve az előzményeket, ez nagyon súlyos büntetés - emelte ki Vági Márton. Kifejtette, hogy hármas büntetéssel sújtották az MLSZ-t, ugyanis a zártkapus mérkőzés és a 40 ezer svájci franki bírság mellett figyelmeztetés is érkezett, vagyis ha hasonló még egyszer előfordul, akkor még ennél is súlyosabb szankciók várhatók.

Az lenne az eredmény, ha nézők előtt rendezhetnék meg a románok elleni találkozót, akár a büntetés felfüggesztésével vagy hatályba léptetési halasztással - vélekedett a főtitkár.

Vági Márton beszélt arról is, hogy a románok elleni világbajnoki selejtező a két szurkolótábor viszonya miatt eleve pikáns lett volna, a FIFA szankciója után még inkább az lehet. Ha nyitott kapus lesz a románok elleni meccs, remélem, hogy szurkolók a mostani döntés után fegyelmezettebbek és felelősebbek lesznek - jelentette ki.

Ha nézők előtt rendezhetik a románok elleni vb-selejtezőt, de a magatartással elszúrják azt, akkor a legszigorúbb büntetések várhatók a FIFA-tól - emelte ki.

A FIFA azért szankcionálta a MLSZ-t, mert az augusztusi, Izrael elleni barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Hanganyag: Dénes Tamás