eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Arányos büntetésért fellebbezett az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség elküldte fellebbezést a FIFA által kiszabott zártkapus büntetés ellen - közölte a főtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Vági Márton kiemelte: remélik, hogy nézők előtt rendezhetik a románok elleni vb-selejtezőt, de ha azon a meccsen is rasszista megnyilvánulások lesznek, akkor a legszigorúbb büntetések várhatók.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette és el is küldte a fellebbezését a nemzetközi szövetség által kiszabott büntetés ellen, amely szerint a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét - közölte Vági Márton az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MLSZ főtitkára szerint nem reális a teljes felmentés, ebben nem is reménykednek. A fellebbezés azt kéri, hogy a büntetés arányos legyen. Figyelembe véve az előzményeket, ez nagyon súlyos büntetés - emelte ki Vági Márton. Kifejtette, hogy hármas büntetéssel sújtották az MLSZ-t, ugyanis a zártkapus mérkőzés és a 40 ezer svájci franki bírság mellett figyelmeztetés is érkezett, vagyis ha hasonló még egyszer előfordul, akkor még ennél is súlyosabb szankciók várhatók.

Az lenne az eredmény, ha nézők előtt rendezhetnék meg a románok elleni találkozót, akár a büntetés felfüggesztésével vagy hatályba léptetési halasztással - vélekedett a főtitkár.

Vági Márton beszélt arról is, hogy a románok elleni világbajnoki selejtező a két szurkolótábor viszonya miatt eleve pikáns lett volna, a FIFA szankciója után még inkább az lehet. Ha nyitott kapus lesz a románok elleni meccs, remélem, hogy szurkolók a mostani döntés után fegyelmezettebbek és felelősebbek lesznek - jelentette ki.

Ha nézők előtt rendezhetik a románok elleni vb-selejtezőt, de a magatartással elszúrják azt, akkor a legszigorúbb büntetések várhatók a FIFA-tól - emelte ki.

A FIFA azért szankcionálta a MLSZ-t, mert az augusztusi, Izrael elleni barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×