eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A házigazda ellen a Mocsai-csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott este hét órától a házigazda spanyol együttes ellen javíthat a horvátok elleni keddi vereség után a világbajnokság D csoportjában.

A magyar válogatott játékosai szerdán főleg pihentek, elemezték a spanyolok játékát, és próbáltak felkészülni az újabb nagy rangadóra. Mocsai Lajos szövetségi kapitány csak könnyű átmozgató gyakorlatokat rendelt el.

A szakvezető az elutazás előtt az InfoRádiónak azt mondta, hogy a spanyol gárda az egyik legjobb a mezőnyben, ráadásul a hazai szurkolók is mellettük lesznek. Harsányi Gergely, a nemzeti együttes új csapatkapitánya az InfoRádiónak már a világbajnokság előtt úgy értékelt, hogy a spanyol és a horvát együttes kiemelkedik a csoportból.

A spanyol-magyar meccs több szempontból is pikáns lesz, hiszen a világ egyik legjobbjának számító Nagy László 12 évig a Barcelona átlövője és az utolsó években csapatkapitánya is volt, ráadásul az olimpia előtt három évig nem szerepelt a magyar nemzeti együttesben, és a spanyolok szerették volna honosítani, hogy a londoni olimpián már őket erősítse. Ez végül nem történ meg, hiszen Nagy László a Veszprémbe igazolz és a magyar válogatottba visszatérve negyedik lett a nyári játékokon.

Az átlövő a spanyolok elleni meccsről a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy sok jó ismerőse lesz a hispán együttesben, akikkel azonban a pályán ugyanolyan csatát vív majd, mint bármelyik másik válogatottal. Jól ismeri egymást a két együttes, ezért sok taktikai meglepetésre nem lehet számítani.

Hozzátette: fontos lesz, hogyan reagálnak a spanyolok nyitott és zárt védekezésére, és amennyire csak lehet, ki kell zárni a játékból a beállójukat, Julen Aguinagaldét, vele az olimpián is meggyűlt a magyarok baja.

A spanyolok világklasszis kapusa, Sterbik Árpád a Nemzeti Sportnak arról beszélt a meccs előtt, hogy továbbra is vannak barátai a magyar válogatottban. A vajdasági származású kapus kiemelte, nem lesz egyszerű legyőzni a magyarokat, de a spanyol válogatott képes rá.

A világklasszis kapusnak minden magyar játékosról jó a véleménye, ezért nehéz meccsre számít. Mély nyomot hagyott Sterbik Árpádban a Veszprémben töltött három év, amikor teheti a Balaton-felvidéken és tapolcai felesége családjánál tölti az idejét. A kapus a franciákat, a horvátokat és a spanyol együttest várja a négy közé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×