Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A házigazda ellen a Mocsai-csapat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi kézilabda-válogatott este hét órától a házigazda spanyol együttes ellen javíthat a horvátok elleni keddi vereség után a világbajnokság D csoportjában.

A magyar válogatott játékosai szerdán főleg pihentek, elemezték a spanyolok játékát, és próbáltak felkészülni az újabb nagy rangadóra. Mocsai Lajos szövetségi kapitány csak könnyű átmozgató gyakorlatokat rendelt el.

A szakvezető az elutazás előtt az InfoRádiónak azt mondta, hogy a spanyol gárda az egyik legjobb a mezőnyben, ráadásul a hazai szurkolók is mellettük lesznek. Harsányi Gergely, a nemzeti együttes új csapatkapitánya az InfoRádiónak már a világbajnokság előtt úgy értékelt, hogy a spanyol és a horvát együttes kiemelkedik a csoportból.

A spanyol-magyar meccs több szempontból is pikáns lesz, hiszen a világ egyik legjobbjának számító Nagy László 12 évig a Barcelona átlövője és az utolsó években csapatkapitánya is volt, ráadásul az olimpia előtt három évig nem szerepelt a magyar nemzeti együttesben, és a spanyolok szerették volna honosítani, hogy a londoni olimpián már őket erősítse. Ez végül nem történ meg, hiszen Nagy László a Veszprémbe igazolz és a magyar válogatottba visszatérve negyedik lett a nyári játékokon.

Az átlövő a spanyolok elleni meccsről a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy sok jó ismerőse lesz a hispán együttesben, akikkel azonban a pályán ugyanolyan csatát vív majd, mint bármelyik másik válogatottal. Jól ismeri egymást a két együttes, ezért sok taktikai meglepetésre nem lehet számítani.

Hozzátette: fontos lesz, hogyan reagálnak a spanyolok nyitott és zárt védekezésére, és amennyire csak lehet, ki kell zárni a játékból a beállójukat, Julen Aguinagaldét, vele az olimpián is meggyűlt a magyarok baja.

A spanyolok világklasszis kapusa, Sterbik Árpád a Nemzeti Sportnak arról beszélt a meccs előtt, hogy továbbra is vannak barátai a magyar válogatottban. A vajdasági származású kapus kiemelte, nem lesz egyszerű legyőzni a magyarokat, de a spanyol válogatott képes rá.

A világklasszis kapusnak minden magyar játékosról jó a véleménye, ezért nehéz meccsre számít. Mély nyomot hagyott Sterbik Árpádban a Veszprémben töltött három év, amikor teheti a Balaton-felvidéken és tapolcai felesége családjánál tölti az idejét. A kapus a franciákat, a horvátokat és a spanyol együttest várja a négy közé.