Beazonosítja a botrányt okozó drukkereket az MLSZ

Infostart
2013. január 16. 12:05
A mérkőzésen készült felvételek elemzésével megkezdte az MLSZ a magyar-izraeli labdarúgó-mérkőzésen botrányosan viselkedő szurkolók beazonosítását, majd feljelentést tesz ellenük. Ezt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke jelentette be a Magyar Labdarúgás Fórumán. Hozzátette, polgári peres eljárásban megpróbálják tőlük behajtani a Magyarország-Románia vb-selejtezőn kieső várható bevételt és a FIFA bírságát is.

Csányi Sándor jogosnak, de aránytalannak nevezte a FIFA büntetését. Az MLSZ elnöke kiemelte, 10 ezer szurkolóból 100-200 viselkedett elfogadhatatlanul a tavaly augusztusban rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen.

Hozzátette, amennyiben a fellebbezést elutasítják, akkor az 56-osok terén óriáskivetítőn több tízezer szurkoló nézheti majd együtt a meccset az MLSZ szervezésében.

A FIFA fegyelmi testülete egy hete úgy döntött, hogy a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én, mert a tavaly augusztusi Izrael elleni barátságos találkozón a magyar szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel. Az MLSZ fellebbezett a döntés ellen.