Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az MLSZ a szurkolók segítségét kéri

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetséghez a nemzetközi szervezet (FIFA) fegyelmi bizottságának részletes indokolását tartalmazó határozat, melyben a testület elrendeli a magyar-román vb-selejtező mérkőzés zárt kapus lebonyolítását. A szövetség haladéktalanul jelezte fellebbezési szándékát - közölte az mlsz.hu.

A tizenegy oldalas dokumentum részletesen taglalja az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történteket, és indoklásában utal a FIFA alapelveire, amelyek leszögezik: elfogadhatatlan, hogy nézők egy csoportja diszkriminatív, antiszemita módon nyilvánuljon meg egy sporteseményen.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnek a szabályok szerint három napja van arra, hogy benyújtsa jogorvoslati eljárás iránti kérelmét a nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottságához, a szövetség illetékesei a határozat kézhez vétele után jelezték, azonnal fellebbeznek.

A levél arra is kitér, a három nap lejárta után további hét nap áll az MLSZ rendelkezésére, hogy elkészítse a fellebbvitel elé beadványát.

A szövetség a legnagyobb körültekintéssel elkészített indoklással fordul a FIFA-hoz azért, hogy elérje a súlyos szankciók enyhítését, amelyet néhány tucat ember szélsőséges, a futball, és a fair play szellemétől teljességgel idegen megnyilvánulása okozott. A kulturált normákat betartó, sportszerű szurkolók érdekének védelme a szövetség feladata. Több tízezer rajongó ily módon való büntetése hatalmas erkölcsi és anyagi kár nemcsak az MLSZ, hanem a szurkolók és a magyar labdarúgó-társadalom egésze számára, ezért tartja a szövetség aránytalannak és túlzónak a FIFA döntését.

Az MLSZ elkötelezett a rasszizmus, illetve a diszkrimináció minden formája elleni küzdelemben, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a labdarúgás az egymás iránti tiszteletről és megbecsülésről szóljon, a stadionokból mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

A fellebbezés mellett az MLSZ széles körű, az eddigieknél hatékonyabb szakmai egyeztetéseket kezdeményez annak érdekében, hogy eredménnyel szolgáljon a korábban megkezdett folyamat, a sportesemények rendjét megzavaró személyekkel szembeni határozott fellépés.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szurkolók segítségét is kéri abban, hogy a válogatott következő mérkőzésein sportszerű magatartással, a labdarúgás iránti rajongással fejezzék ki kötődésüket a nemzeti csapathoz.