eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ezekre a sporteseményekre kell figyelnünk idén

Alighogy elkezdődött az új év, rögtön komoly világversenyen lesznek érdekeltek a magyar sportolók. 2013 első felében hoki vb is lesz Magyarországon, de rendeznek vívó-vb-t, valamint kajak-kenu Világkupát és birkózó-világbajnokságot is.

Az első magyar vonatkozású világeseménye a Dél-Amerikában zajló Dakar rali. Idén a Szalay Balázs, Bunkoczi László párosért szoríthatunk január 5-től a 20-i célba érkezésig.

Nemcsak terepen, a medencében is szoríthatunk a magyar sportolóknak január első felében: a Bajnokok Ligája csoportkörében az Eger és a Szeged is megkezdi idei nemzetközi szereplését. Eközben a férfi és női válogatott is vízbe száll a Világligában.

Egy másik labdajátékban is komoly versengés lesz az év első hónapjában. Mocsai Lajos szövetségi kapitány és a magyar férfi kézilabda-válogatott január 12-én Egyiptom ellen kezdi szereplését a spanyolországi világbajnokságon. A Magyar Labdarúgó Szövetség január 16-án ismét megrendezi a Magyar Labdarúgás Fórumát.

Februárban folytatja szereplését a Győr és a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A Veszprém és a Szeged férfi csapatai is láthatók lesznek a legjobbak között.

Február egyébként rangos nemzetközi versenyeket rendeznek Magyarországon. Február másodikán és harmadikán Budapesten nemzetközi fedettpályás öttusaverseny lesz, szintén a hónap első hétvégéjén női párbajtőr Grand Prix lesz a fővárosban, majd egy hét múlva szintén a hölgyek lépnek a pástra a tőr Világkupa-versenyen.

Márciusban folytathatja szereplését a labdarúgó-válogatott, amely 22-én egyik legnagyobb riválisát, a román együttest fogadja a vb-selejtezőn Puskás Ferenc Stadionban. Április 14-20 között a korábban az A csoportban is megfordult férfi jégkorong-válogatott hazai pályán a Papp László Sportarénában a divízió I-es vb-n vívhatja ki a feljutást.

Májusban is lesznek rangos nemzetközi események Magyarországon. Először a fővárosban öttusa Világkupa-versenyt rendeznek, majd Szegeden a Maty-éri pályán kajak-kenu Világkupa lesz.

Júliusban Pars Krisztián és több magyar atléta mellett remélhetőleg más világhírű versenyzőket is láthatunk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon Budapesten. Július második felében kezdődik Barcelonában a vizes vb, ahol az úszók mellett a vízilabdázóinknak is szoríthatunk.

Az év egyik legrangosabb sporteseménye ismét a Hungaroringen lesz, a Formula 1-es Magyar Nagydíjat ugyanis július utolsó hétvégéjén rendezik. Augusztus legjelentősebb magyarországi eseménye a vívó-világbajnokság lesz Budapesten. Vidéken pedig a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán és a soproni junior férfi vízilabda vb-n szoríthatunk a magyar sikerekért. A hónap végén magyar kajakosok a duisburgi világbajnokságon szerepelnek

Szeptember közepén egyaránt Budapesten birkózó-világbajnokságon és a Fogathajtó Európa-bajnokságot rendeznek.

Októberben befejezi vb-selejtezős szereplését a foci-válogatott: először Hollandiában, majd hazai pályán Andorra ellen lép pályára Egervári Sándor csapata, amely ha sikerrel zárja a sorozatot, érdekelt lehet a 2014-es labdarúgó-vb csoportjainak decemberi sorsolásán Brazíliában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×