A Man United elrontotta a Szarkák karácsonyát

Infostart
2012. december 26. 19:44
A hagyományoknak megfelelően bajnoki fordulót tartottak az angol Premier League-ben karácsony második napján, a "csomagos napon". A Manchester United növelte előnyét városi vetélytársával szemben.

A Manchester United Wayne Rooney nélkül lépett pályára az Old Traffordon, a Newcastle United ellen. A Szarkák háromszor is vezettek, nagyon közel álltak ahhoz, hogy negyven év után ismét győzzenek az Old Traffordon - de végül még pontot sem szereztek. Perch góljával jutott előnybe a Newcastle, majd a 25. perc után 180 másodperc alatt Jonny Evans mindkét kapuba betalált.

A Man United az 58. percben Patrice Evra góljával egyenlített ismét, ám nem sokkal később Papiss Cissé remek lövéssel újra előnyt szerzett. Aztán jött Sir Alex csapatának e szezonban immár szokásos remek hajrája, Robin van Persie egyenlítő gólja után a mexikói "Chicharito" Hernandez lőtte a győztes gólt, a 90. percben. A Vörös Ördögök megszerzett 46 bajnoki pontjuk több mint felét hátrányból fordítva szerezték!

A Manchester City ismét rengeteg helyzetet kihagyott és ismét nem tudott nyerni. A Sunderland 1-0-ra verte a bajnokot, a gólt Adam Johnson lőtte, méghozzá egykori klubjának. Két olyan stadion van immár, amelyben Roberto Mancini elveszítette a legutóbbi három bajnoki meccsét: az Evertoné és a Sunderlandé.

Továbbra is remekel Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion: tíz nyeretlen mérkőzés után szerzett három pontot Londonban. A magyar válogatott csatára (támadó középpályása?) végigjátszotta a meccset. Továbbra is jó formában van a Chelsea: a londoni Kékek Juan Mata szezonbéli 13. találatával nyertek 1-0-ra a Norwich City ellen.

Premier League
19. forduló

Everton-Wigan 2-1
Sunderland-Manchester City 1-0
Norwich City-Chelsea 0-1
Manchester United-Newcastle 4-3
Fulham-Southampton 1-1
QPR-West Bromwich Albion 1-2
Reading-Swansea 0-0