Átalakulás előtt a magyar sikersportág

Infostart
2012. november 13. 15:32
Alig több mint egy hónap múlva tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Vízilabda Szövetség. Az már napokon belül eldőlhet, hogy kik indulnak az elnöki posztért, arról pedig már az új elnökség dönt, hogy ki lesz Kemény Dénes utódja a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Egyelőre nem tudni, hogy mekkora átalakulás vár az egyik legsikeresebb magyar sportágat irányító szervezetre. A londoni olimpia itthoni nézettségi adatai kiugróan magasak voltak, a két válogatott azonban lecsúszott a dobogóról, a női együttes negyedik, a férfi csapat ötödik lett.

Kemény Dénes szövetségi kapitány már szeptemberben úgy döntött, hogy szerződését kitöltve az év végén távozik. Most csak annyi biztos, hogy a posztjáról. Az utóbbi hetek alapján lehet esély arra, hogy az elnöki tisztségért elindul. Kemény Dénes a múlt héten az InfoRádiónak azt mondta, hogy hamarosan határoz a jövőjéről.

Eddig egyedül Gergely István, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kapusa jelezte, hogy pályázna. Az is felvetődött, hogy egy ideig Martin Györggyel, a jelenlegi elnökkel közösen vezetnék a szervezetet.

Martin György ugyanakkor egy hete a közrádióban már úgy nyilatkozott, hogy Kemény Dénessel szemben nem indulna, és nem látná jónak, ha több jelölt lenne. A férfi klubok nagyobbik része támogatná Kemény Dénest.

A szövetségi kapitányi posztra az egyik esélyes Benedek Tibor lehet. Maga Kemény Dénes is azt mondta, hogy a két héttel ezelőtti Világliga-meccseken a kispadon ülő háromszoros olimpiai bajnok biztosan közelebb került a végleges megbízáshoz.

Az InfoRádió által megkérdezett edzők is nagy arányban említették Benedek Tibort nevét, hozzátéve, hogy több más szakember is alkalmas lehet szakvezetőnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást