Csányi: Magyar válogatott nem kapott még ekkora támogatást

Infostart
2012. október 15. 14:34
Két évre szóló támogatási megállapodást írt alá a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Telekom. Csányi Sándor MLSZ-elnök az InfoRádiónak azt mondta, hogy a felnőtt és az utánpótlás-válogatottak több száz milliós nagyságrendű szponzorációra számíthatnak.

Az ünnepélyes eseményen Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója írta alá a szerződést.

A magyar futballba a költségvetésből érkező támogatások az amatőrökhöz és az ifjúsági labdarúgókhoz kerülnek, de emellett a válogatottak versenyeztetésének is komoly költségei vannak - mondta kérdésünkre Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Hozzátette: a most kötött szerződés révén befolyó összeg abban fog segíteni, hogy még jobb feltételeket tudjunk biztosítani a felnőtt- és az ifjúsági válogatottaknak, és marad ebből az összegből az amatőr labdarúgás számára is.

A megállapodás 2012-től 2014 közepéig él, tette hozzá Csányi Sándor. Mint mondta, reményei szerint egy hosszú távú együttműködés alapjait rakták most le. Hangsúlyozta: története során a magyar labdarúgó válogatott nem kapott még ekkora támogatást.

Christopher Mattheisen arról beszélt, hogy meggyőződése szerint a Telekom jó partnere lesz az MLSZ-nek és a magyar futballnak, s a cég a lehetőségeihez mérten újszerűen és sokoldalúan igyekeznek majd segíteni a szövetséget. Mint mondta: a fejlődéshez, az előrelépéshez, illetve a sikeres magyar labdarúgás felépítéséhez szeretnének hozzájárulni, ami pedig az amatőr futballal kapcsolatos támogatást illeti, az MLSZ-szel közösen hatékony programokat dolgoznak majd ki.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Christopher Mattheisen
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást