Olyan idénykezdetre, mint Husztié, húsz éve nem volt példa a Bundesligában!

Infostart
2012. szeptember 26. 21:52
Továbbra is szenzációs formában futballozik Huszti Szabolcs a német labdarúgó Bundesligában. A Hannover 4-1-re legyőzte a Nürnberget, a magyar játékos egy gólt szerzett, s két gólpasszt adott. Klubja dobogós helyen áll a német bajnokságban.

A Hannover története legjobb idénykezdetét produkálja a Bundesligában, ugyanakkor a hétvégi mérkőzését elveszítette. A szurkolók hamar megfogalmazták, mi volt a botlás oka: nem játszhatott az eltiltott magyar, a mindössze 700 000 euróért visszaszerzett Huszti Szabolcs, aki egyelőre a Kicker osztályzatai alapján a 2012-2013-as idény eddigi legjobbja.

Huszti kitett magáért a Nürnberg ellen is: előbb gólpasszt adott, majd labdaszerzése után a balszélső helyén a tizenhatoson belülre törve, bal külsővel csavarta a labdát a hálóba a kapus mellett. Ya Konan 3-0-ra alakította az állást, majd ugyanő szerezte a negyedik gólt, ismét Huszti átadásából.

A magyar futballista öt forduló után (ráadásul úgy, hogy csak négy meccsen játszott) tíz ponttal vezeti a kanadai listát (3 gól, 7 gólpassz), ilyenre húsz éve nem volt példa a német Bundesligában.

A hazai pályán vereséget szenvedett VfB Stuttgartban Hajnal Tamás az első 45 percben játszott.

5. forduló, szerdai eredmények
Augsburg-Leverkusen 1-3
Freiburg-Werder 1-2
Hannover-Nürnberg 4-1
Mönchengladbach-HSV 2-2
Stuttgart-Hoffenheim 0-3