Magyarok, újoncok és visszatérők várják a BL-sorsolást

Infostart
2012. augusztus 30. 09:49
Tizenkét korábbi győztes és három újonc várja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolását.

A selejtezőt két olyan csapat is sikerrel vette, ahol magyar futballista játszik. Juhász Roland együttese, az Anderlecht az AEL Limasszolt ejtette ki 3-2-es összesítéssel, a sérült Vass Ádámot nélkülöző kolozsváriak pedig a Baselt búcsúztatták kettős győzelemmel. A főtáblán még Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz található.

Tizenhét ország adja a 32 csapatot, a legtöbb, négy-négy együttes az angol és a spanyol pontvadászatból jutott a csoportkörbe.

A főtáblán három újonc szerepel: az anyagi gondokkal küzdő Malaga, a francia bajnok Montpellier és a dán aranyérmes Nordsjalland. Hosszú évek után tér vissza az elitsorozatba a Juventus, a PSG és az Anderlecht.

A kiemelési sorrendet is elkészítették a csütörtök délutáni sorsolás előtt. Az első kalapban hét korábbi győztes és az Arsenal szerepel. Nehéz csoportok is kialakulhatnak, mivel a Zenit és a Manchester City a második, a Juventus és a PSG a harmadik, a Dortmund pedig a negyedik kalapba került. A csoportkörben azonos nemzetbeliek nem kerülhetnek össze.