eur:
393.67
usd:
369.07
bux:
65762.96
2024. április 23. kedd Béla

Ki közelíti meg Alonsót?

A hosszúra nyúlt nyári szünet után ezen a hétvégén Belgiumban folytatódik a Formula-1-es világbajnoki sorozat. Michael Schumacher ismét jubileumra készül: 300. nagydíját futja vasárnap, ráadásul éppen azon a pályán, ahol 1991-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban, egy évvel később pedig első győzelmét is megszerezte. Bár a rajongók örülnének, ha a hétszeres világbajnok megszerezné visszatérése utáni első győzelmét, Michael Schumacher visszafogottabban nyilatkozott a verseny előtt.

A nyári szünet után újra összegyűlő csapatok egy részénél újra a papíroké lesz a főszerep. Bár a Lotus és Kimi Räikkonen kölcsönösen dicsérik egymást, a finn és csapata még nem kötötte meg a folytatásról szóló szerződést. Lewis Hamilton is csak a tárgyalásokig jutott el jelenlegi csapatával, a McLarennel. A tárgyalási feltételeiket egyelőre erősíti az a tény, hogy Michael Schumacher sem írt még alá jövőre a Mercedeshez.

A világbajnokságot jelenleg 40 pontos előnnyel Fernando Alonso vezeti, ám a spanyol Ferrarijánál pályától függően a RedBull, a McLaren és még a Lotus is gyorsabb, így ha az olaszok nem varázsolnak elő valamit a kalapból, az előny hamar elfogyhat. Alonso ráadásul még soha sem nyert Spában. A szakértők szerint a bajnokság négyesélyes: a spanyolt Mark Webber, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is utolérheti.

A Belga Nagydíj első szabadedzését pénteken délelőtt 10 órától rendezik, nagy valószínűség szerint esőben. Az időmérő edzésre és a versenyre azonban már száraz pályát jósolnak a meteorológusok. Előbbit szombaton, utóbbit vasárnap rendezik, délután 2 órától.

Szerző: Domanits András

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×