eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Pocsékul kezdte az idényt a Milan

A Juventus szombati magabiztos sikere után az AC Milan vereséggel, az AS Roma döntetlennel, az Inter győzelemmel kezdte az olasz bajnokság 2012-2013-as idényét.

Az Abbiati; De Sciglio, Bonera, Yepes, Antonini; Flamini, Montolivo, Nocerino (Constant 75); Boateng, El Shaarawy (Pazzini 56); Robinho (Emanuelson 59) összeállításban játszó AC Milan nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a San Siróban az újonc Sampdoriától. A mérkőzés egyetlen gólját Costa fejelte az 59. percben. Az utolsó pillanatokban Kevin-Prince Boateng fejese után a labda a lécről pattant ki. Allegri, a Milan edzője szerint nincs baj, csak balszerencsés volt a csapata.

Az Inter, amelyben gólpasszal mutatkozott be a Milantól megvett Antonio Cassano, 3-0-ra verte az élvonalba húsz év után visszatért Pescarát. Az idegenben ígéretesen kezdő fekete-kékek Castellazzi; Zanetti, Silvestre, Ranocchia, Nagatomo; Gargano (Duncan 86), Cambiasso, Guarin; Sneijder, Cassano (Coutinho 68); Milito (Livaja 84) összeállításban nyertek, a gólokat Sneijder, Milito és Coutinho szerezték.

Az AS Roma 2-2-re végzett a Catania ellen az Olimpicóban. A Farkasok kétszer egyenlítettek, másodszor a 91. percben. Még így is majdnem kikaptak, mert a 92. percben Castro ívelése a lécről pattant ki. A Roma összeállítása a következő volt: Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan, Balzaretti; Bradley, De Rossi, Pjanic (Florenzi 72); Lamela (Marquinho 72), Osvaldo, Totti (Lopez 85).

A De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Britos; Maggio, Behrami, Inler (Vargas 72), Hamsik (Donadel 90), Aronica; Insigne (Dzemaili 61), Cavani összeállításban kezdő Napoli Hamsik (45.), Maggio (79.), Cavani (88.) góljával 3-0-ra nyert a Palermo pályáján.

Serie A, 1. forduló
Atalanta-Lazio 0-1
Chievo-Bologna 2-0
Fiorentina-Udinese 2-1
Genoa-Cagliari 2-0
Juventus-Parma 2-0
Milan-Sampdoria 0-1
Palermo-Napoli 0-3
Pescara-Inter 0-3
Roma-Catania 2-2
Siena-Torino 0-0

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×