eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Újonc döntötte el az Újpest javára a Fradi elleni rangadót

Az Újpest egy 94. percben szerzett góllal győzte le 2-1-re az ősi rivális Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában. Bár két góllal vezetett a szünetben, végül döntetlent ért el a Paks az eddig százszázalékos Budapest Honvéd vendégeként. Hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Pápa az MTK-tól. A Videoton hazai pályán a hajrában fordított és nyert 2-1-re az újonc Eger ellen.

Újpesten az első félidő eleje mezőnyjátékkal telt, az egyhangúságot csak egy-egy ígéretesnek tűnő kapura lövési kísérlet törte meg. Húsz perc után megélénkült a játék, és az előrefelé addig is aktívabb, gyakorlatilag három támadóval játszó házigazda megszerezte a vezetést Kabát Péter révén. A folytatásban is szinte kizárólag a vendégek térfelén zajlott a játék, nem látszott, hogy három forduló után az FTC veretlen, az Újpest pedig nyeretlen. Nagy ziccerek mindkét oldalon adódtak, ám a szünetig újabb gól nem született.

Labdabirtoklásban a Ferencváros felülmúlta ellenfelét a második félidő első részében, de ez veszélyes kapura lövésekben, helyzetekben nem mutatkozott meg. A hazaiak a biztonságos játékra törekedtek, a korábbi három helyett már csak egy embert hagytak elöl. Az Újpest-szurkolók perceken keresztül pirotechnikai eszközök bevetésével zavarták a játékot, de a játékvezető nem állította meg a mérkőzést. AZ FTC-nél védő helyett is támadó érkezett a pályára, a játék képe alapján érett is a vendégcsapat egyenlítése, amelyre egészen a 90. percig kellett várni, amikor Orosz Márk egy gyönyörű szabadrúgásból volt eredményes. Ekkor úgy tűnt, a tavaszi végeredmény ismétlődik meg, és igazságos döntetlen születik, de az utolsó másodpercben az első NB I-es meccsén játszó, belga-kongói Bavon Tshibuabua megszerezte a győzelmet jelentő második gólt az Újpestnek. A hazai szurkolók a lefújás után 15 percig felállva ünnepelték kedvenceiket.

Kispesten a jó iramú első félidőben az első helyzetből gólt szereztek a vendégek. Ezt követően a Honvéd játszott fölényben, s hamar egyenlített, sőt a vezetést is megszerezhette volna, de a keresztléc kisegítette a Paksot, amely a szünetig hátralévő időben újabb két lövéséből két gól szerzett. A kispestieknél Kemenes Szabolcs négymeccses eltiltása miatt debütáló kapus Czuczi bemutatkozása így nem sikerült jól. A folytatásban a kispestiek nagy erőket mozgósítottak, beszorították a riválisukat, s ennek az lett az eredménye, hogy a második játékrész derekára ledolgozták kétgólos hátrányukat. A meccs végén is a Honvéd támadott, mindent megtett, hogy megőrizze százszázalékos mérlegét, de elsősorban Pokorni bravúrjai révén a vendégek elkerülték a vereséget.

Pápán a vendégcsapat veszélyesen kezdte a mérkőzést, majd uralta az első harminc percet. A hazai együttes főleg ellentámadásokkal próbálkozott, és egy kapufáig jutott. A második félidőben többet kezdeményezett a Pápa, de az MTK kihasznált egy védelmi hibát, és megszerezte a vezetést. Ezt követően kitámadott a hazai alakulat, az MTK pedig élt az ebből adódó újabb lehetőséggel.

Semmit nem bízott a véletlenre a Videoton FC, a pályaválasztói jogot felcserélve legjobb összeállításában, az első hazai győzelem megszerzésének reményében fogadta az újonc Egri FC együttesét. A hazaiak azonban sokáig mégsem veszélyeztették az egri kaput, a fehérvári támadások lassúak és körülményesek voltak. A vendégek ráadásul többször is labdát szereztek a bal oldalon, melyekből megindulhattak volna, de többnyire még a beadásokig sem jutottak el. Az első félidőben szinte egykapuzó Videoton átlövéseivel sem ért célt, így gól nélkül vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után sokat változott a játék képe. A szervezetten futballozó Egri FC egy kontrából igencsak meglepte a Videotont, és ha nincsenek Bozovic kapus bravúrjai, növelhette volna előnyét. A fehérváriak újabb támadók játékba állításával próbálkoztak, de az átütő erő továbbra is hiányzott a hazai csapatból. Aztán a mérkőzés utolsó öt percében a Videoton némi szerencsével ugyan, de megfordította az eredményt, s így megszerezte első hazai győzelmét.

Újpest FC-Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v.: Bognár
Újpest: Balajcza - Iandoli, Antón, Szélesi - Vermes, Balogh B. (Stanisavljevic, 87.), Vasziljevics, Remili (Kovács D., 73.) - Christ, Zaris (Tshibuabua, 62.), Kabát
Ferencváros: Jova - Sváb (Orosz M., 78.), Grúz, Klein, Csukics (Hakola, 71.) - Somalia, Józsi, Gyömbér, Alempijevics - Böde, Máté J. (Beliczky, 46.)
Gólszerzők: Kabát (28.), Tshibuabua (94.), illetve Orosz M. (90.)

Budapest Honvéd-MVM Paks 3-3 (1-3)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Solymosi
Budapest Honvéd: Czuczi - Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Baráth - Zsivanovics (Tchami, 82.), Johnson, Ivancsics, Vécsei (Vernes, 53.) - Diaby (Faggyas, 63.), Délczeg
MVM Paks: Pokorni - Heffler T., Éger, Sifter, Csehi (Eppel, 76.) - Heffler N. (Bartha, 64.), Kulcsár D., Fiola, Sipeki - Kiss T. (Tököli, 89.), Simon A.
Gólszerzők: Zsivanovics (16.), Vernes (62.), Délczeg (66.), illetve Kiss T. (6.), Simon A. (36.), Sipeki (45.)

Lombard Pápa Termál FC-MTK Budapest 0-2 (0-0)
Pápa, 1500 néző, V: Vad II
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Balogh B., Dlusztus, Présinger - Quintero (Cekulajevs, 55.), Arsic (Németh M., 70.), Maróti, Szabó O. - Seye, Simon A. (Benko, 75.)
MTK: Hegedűs - Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Csiki (Pál, 79.), Nikházi, Vass (Lázok, 46.), Zsidai - Hrepka (Balajti, 66.), Vadnai
Gólszerzők: Nikházi (83.), Hidvégi (92.)

Videoton FC-Egri FC 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 1500 néző, v.: Veizer
Videoton: Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira (Torghelle, 57.) - Tóth B. (Kovács I., 46.), Renato Neto - Gyurcsó, Sándor, Oliveira (Walter Lee, 64.) - Nikolics
Eger: Sztankó - Preklet, Kovács G., Knakal, Katona, Hamouz - Balog Zs., Pavicevic (Albert, 78.), Dobric (Stanislaw, 70.) - Koós, Pisanjuk (Németh N., 55.)
Gólszerzők: Torghelle (87.), Nikolics (92., 11-esből), illetve Koós (56.)

Pénteken játszották:
Kecskeméti TE-Kaposvári Rákóczi 1-2

Szombaton játszották:
Haladás Sopron Bank-Diósgyőri VTK 0-0
PMFC-Matias-DVSC-TEVA 2-3
FGSZ Siófok-Győri ETO FC 2-3

A tabella:
1. Budapest Honvéd 4 3 1 - 7-4 10
2. DVSC-TEVA 4 3 - 1 9-5 9
3. Haladás Sopron Bank 4 2 2 - 8-3 8
4. MTK Budapest 4 2 2 - 6-2 8
5. Diósgyőri VTK 4 2 1 1 4-3 7
Videoton FC 4 2 1 1 4-3 7
7. Győri ETO FC 4 2 1 1 7-8 7
8. Kaposvári Rákóczi 4 2 - 2 5-6 6
9. Ferencváros 4 1 2 1 6-4 5
10. PMFC-Matias 4 1 2 1 5-5 5
11. Újpest FC 4 1 1 2 5-6 4
12. MVM Paks 4 - 3 1 7-8 3
13. Kecskeméti TE 4 - 2 2 4-6 2
14. Lombard Pápa Termál FC 4 - 2 2 2-7 2
15. Egri FC 4 - 1 3 4-8 1
16. FGSZ Siófok 4 - 1 3 3-8 1

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×