eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Rajtol az angol bajnokság

Szombaton kezdődik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 2012/2013-as szezonja, amelyben az első helyért várhatóan a két manchesteri sztáralakulat, a United és a City mellett a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea lesz versenyben.

A címvédő Manchester City 15 millió fontért szerződtette az Evertontól Jack Rodwellt, ezen kívül annak örülhettek az együttes hívei, hogy a tavalyi keretet sikerült megtartani. Roberto Mancini csapata ismét versenyben lehet az első helyért, főleg ha a szakembernek sikerül munkára bírnia a gárda két renitens támadóját, Mario Balotellit és Carlos Tévezt. A szezon első címét már megnyerte a csapat, miután a Szuperkupáért (Community Shield) 3-2-re legyőzte a Chelsea-t.

Az aranyéremről legutóbb az utolsó percekben lemaradt Manchester United két nagy nevet szerződtetett: a Borussia Dortmundtól leigazolta a japán Kagava Sindzsit, akinek döntő érdemei voltak a német együttes bajnoki aranyainak megszerzésében az elmúlt két szezonban. A másik remek fogás Robin van Persie, a holland válogatott támadó, az előző idény gólkirálya, aki az Arsenaltól érkezett.

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csapatát meghatározó játékosok - Salomon Kalou, Didier Drogba, José Bosingwa - hagyták el, helyettük érkezett Eden Hazard, Oscar és Marko Marin. A londoni kékek Roberto di Matteo vezetőedző irányításával az előző szezonban nem túl látványosan, de rendkívül eredményesen játszottak, ennek is köszönhették a BL-ben aratott diadalt.

A magyar játékosok közül a West Bromwich Albiont erősítő Gera Zoltán juthat rendszeres játéklehetőséghez a bajnokságban. A Fulham kapusa, Somogyi Csaba az előző idényben egyetlen bajnokin sem védett, és ugyanez volt a helyzet a Liverpool keretéhez tartozó hálóőrrel, Gulácsi Péterrel is.

A három sztárcsapat közül az idei szezonban a Chelsea játszik először, vasárnap 14:30-kor a Wigan vendégeként. Ugyanezen a napon 17 órakor a Manchester City a Southamptont fogadja, a Manchester United pedig hétfőn 21 órakor kezdi meg bajnoki szereplését az Everton otthonában.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×