eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Miért nem lépett fel a Rolling Stones a záróünnepségen?

Az olimpiai záróünnepség műsorának összeállítása nem aratott egyértelmű sikert Angliában. Kezdenek kiszivárogni részletek arról, hogy melyik együttes vagy énekes miért nem szerepelt, és aki fellépett, az érdemelt-e annyi műsoridőt, amennyit kapott.

Kétségtelen, hogy az egyik legjövedelmezőbb brit exportcikk évtizedek óta a popzene. S mivel vannak nemzetközi sztárjai, amellett pedig szórakoztató és látványos, magától értetődött, hogy be kell építeni a zenei show-t a londoni olimpia záróműsorába. De a brit sajtó és a bloggerek sokezres tábora felveti a kérdést: helyes volt-e ekkora hangsúlyt adni a műsorban a popzenének, és kellett-e ilyen sok együttest felvonultatni?

Valóban lehetett volna rövidebb az ünnepség, már azért is, mert a versenyekben elfáradt olimpiai résztvevőknek két és fél órán át állniuk kellett a stadion közepén, hacsak le nem ültek a földre. Úgy tűnt, ennek ellenére ők is jól szórakoztak, de talán maradandóbb lett volna az élmény, ha csak a legnagyobb veterán sztárok szórakoztatják a közönséget és a másfélmilliárdnyi tévé-nézőt. A kivetítőn megjelentetett John Lennon és Freddy Mercury számai a műsor legerősebb pontjai voltak. Õk már nincsenek köztünk, de miért nem szerepelt élőben David Bowie és miért nem léptek porondra a brit könnyűzene lovaggá ütött sztárjai?

Úgy hírlik, az immár Amerikában élő David Bowie-t szerették volna meghívni, de szívrohama óta nem vállal színpadi szereplést. Azt előzetesen több helyen olvashattuk, hogy Paul McCartney újból énekelni fog, mégsem lépett fel a záróünnepségen. A megnyitón nem volt a legjobb formájában, kezdik kikezdeni óriási rutinját a kíméletlenül elszálló évek, de azért a Hey Jude lallájával a megnyitón jól megénekeltette a közönséget. Erre, úgy látszik, nem kívánt ráduplázni.

A műfajban szakértő bloggerek szerint hatásosabb lett volna felléptetni Kate Bush-t, Sir Elton Johnt, Sir Tom Jonest, sőt: az elnyűhetetlen és Angliában még mindig nagyon népszerű Sir Cliff Richardot is, és zárószámként Sir Mick Jagger őrjönghetett volna egy kicsit a Rolling Stones élén.

George Michaelnek pedig nem kellett volna dupla műsoridőt biztosítani - vélik a szakértők. Hívei örülnek, hogy a halál közeléből visszatért a színpadra, de nem az olimpiai záróünnepség volt a megfelelő hely az új - elég közepes - slágerének a reklámozására.

S miért nem lépett fel a Rolling Stones? Állítólag azért, mert Sir Mick egyrészt szakmai presztízs okokból nem kívánt kisebb kaliberű sztárok közé vegyülni, másrészt a Stones csak akkor szerepel, ha előzőleg ideje és kedve van megfelelő számú próbára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×