Döntetlent játszott a magyar futballválogatott

Infostart
2012. augusztus 15. 22:42
Az izraeli válogatott továbbra is a magyar csapat mumusa. Az eddigi négy fellépésből csak egyet sikerült megnyerni, a rossz sorozat folytatódott. Egy megnyerhető mérkőzésen játszott döntetlent Egervári Sándor válogatottja.

Betartotta a magyar válogatott az első félidő kezdetén a kapitányi utasítás nagy részét. Bátran támadni kezdett, ugyanakkor - s ennyiben szembe ment a direktívával - kétszer is nagyon kinyílt a védekezése. Az izraeliek csatára, Itaj Sehter előbb a jobbszélső helyén tört be a tizenhatoson belülre, s csak Juhász Roland hihetetlen rutinján múlt, hogy nem tudott Bogdán Ádámmal szemben kapura lőni. Alig egy-két perccel később ismét Sehter törhetett kapura, de ezúttal Varga József érte be, s önfeláldozóan szerelte.

Szerencsére, ami az első félidőt illette, ezzel túl is jutottunk az izraeli helyzeteken. A játékrész további részében a magyar csapat játszott mezőnyfölényben.

Két helyzete is adódott, mindkettőnél Szakály Péter rosszul döntött az utolsó passznál, holott Gyurcsó Ádám, majd Szalai Ádám is jó helyzetben várta a labdát. Feltűnő volt Koman Vladimir aktivitása, az első játékrészben ő volt a legjobban teljesítő magyar futballista.

Egervári Sándor a második félidőre két helyen is változtatott, a sérülése után talán még nem teljes értékű Juhász Roland helyére Korcsmár Zsolt, Gyurcsó Ádám helyére pedig Németh Krisztián állt.

Jót tett a csere a mérkőzésnek és főleg a magyar csapatnak. Az 51. percben meg is szerezte a vezetést. A tizenhatoson belül Szalai Ádámtól Németh Krisztián elé került a labda. A cserecsatár lapos lövése után a labda kipattant a bal kapufáról. Az izraeli Gabay nem tudott felszabadítani, a labda Dzsudzsák Balázs elé került, aki higgadtan megtalálta a labda útját a lábak erdejében a bal alsó sarokba.

Eli Guttman, az izraeliek szövetségi kapitánya azonnal váltott és reagált, beküldte a pályára Ben Szahart, a Hertha BSC középcsatárát. Az egykori Chelsea-játékos ugyan nem találkozott sokat a labdával, mégis, kicsit feljött az izraeli csapat, Vanczák Vilmos két jó közbelépése mentette meg a magyar kaput a góltól.

Utána ismét a házigazda következett, de a második félidő közepén néhány sérülés, illetve az azokat követő ápolás széttördelte a játékot. Németh Krisztiánt is ápolni kellett, majd Koman Vladimirt kellett kényszerűségből lecserélni (Koltai Tamás érkezett a helyére), aztán Pintér Ádámot váltotta Halmosi Péter.

A két új játékos szinte még nem is találkozott a labdával, amikor kiegyenlítettek az izraeliek. Egy elkerülhető szöglet után Elad Gabai kapura fejelte a labdát. Bogdán Ádám ezt még bravúrral kiütötte, de a Halmosi elöl a labda felé ugró Tomer Hemed, a spanyol RCD Mallorca csatára közelről a hálóba helyezte a labdát.

A gól után a magyar csapat erősített, ritmust tudott váltani. Ennek lett az eredménye, hogy Koltai Tamás labdája gólhelyzetben találta Szalai Ádámot. A csatár erőtlen lövését Dudu Avat megfogta. Az utolsó percekben az izraeliek játszottak fölényben.

Magyarország-Izrael 1-1 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 15 ezer néző, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
Magyarország: Bogdán - Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, 46.), Laczkó - Pintér (Halmosi, 79.) - Gyurcsó (Németh, 46.), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák - Szalai (Szabics, 86.)
Izrael: Avat - Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gerson - Natko, Jadin (Kajal, 84.), Melikszon (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermut, 46.) - Sehter (Hemed, 67.), Damari (Szahar, 57.)
Gólszerző: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)