eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kasza és Marosi hatodik vívásban

Kasza Róbert és Marosi Ádám egyaránt 880 pontot szerzett vívásban szombaton a londoni olimpia öttusaversenyén, így az első szám után a hatodik helyen állnak.

A pénteken még a magyar férfi kézilabda-válogatott elődöntőjének is otthont adó Copper Boxban a 26 éves Kasza 13 összecsapás után a második helyen állt. A magyar szurkolók egy "Go Robert Kasza go" feliratú magyar zászlóval felszerelkezve buzdították a KSI idén Eb-ezüstérmes versenyzőjét, aki a verseny középső szakaszában visszaesett, de azért megőrizte helyét a jobbak között. Végül 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt.

A 2009-ben világbajnok Marosi gyengén kezdett, első hat asszójából ötöt elvesztett. Aztán fokozatosan belelendült a 28 éves öttusázó, s 25 találkozó után már hatodik volt, holtversenyben többek között Kaszával. Õ ugyanolyan mérleggel végzett, így csak 20 ponttal maradt 900 pont alatt.

"Versenyben vagyunk, bár páran megszöktek azzal, hogy 1000 pontot vívtak" - értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

"Marosi gyengén kezdett, de aztán talpra állt, Robi pedig egy-két tust elidegeskedett" - tette hozzá.

Az első tusa után a cseh David Svoboda vezeti 1024 ponttal a 36 fős mezőnyt, de szintén kiemelkedően vívott az idei világbajnok orosz Alekszandr Leszun (1000 p) és a kínai Cao Csung-zsung (Cao Zhongrong). A címvédő orosz Andrej Mojszejev 928 pontot gyűjtött, s ezzel ötödik.

Az öttusázók magyar idő szerint 14:20-tól az úszással folytatják szereplésüket a szintén az Olimpiai Parkban található Vizesközpontban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×