Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Debreceni és diósgyőri győzelem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A címvédő Debreceni VSC 2-1-re győzött szombaton a vendég Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.. Az újonc Eger a papírformának megfelelően vereséget szenvedett a Diósgyőr vendégeként.

A hajdúsági találkozó előtt Debrecen első olimpiai bajnokát, a londoni játékok csütörtöki napján nyíltvízi úszásban aranyérmes Risztov Évát köszöntötte - egy csokor virággal és egy 25-ös számú debreceni mezzel - a hazai klubvezetés és a csapat.

Izgalommentesen telt el az első húsz perc, a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékrész felénél Coulibaly remek passzát értékesítette közelről Kulcsár. A debreceni találat után valamivel élénkebbé vált az iram, de jelentősen nem változott a játék képe.

A Kecskemét Vaskó fejesével - nem érdemtelenül - egyenlített a második félidő elején. Kondás Elemér futballistái a szokásosnál halványabban játszottak, de mintegy negyedórával a vége előtt Coulibaly kihasznált egy védelmi hibát, s újra vezetéshez juttatta csapatát. Ezt követően is a Debrecen volt veszélyesebb, több gólt azonban nem szerzett. Közepes színvonalú és iramú összecsapáson az döntött, hogy a hazaiak többet tettek a győzelemért.

A diósgyőri első félidőben kevés labdarúgásra hasonlító elemet lehetett felfedezni a csapatok játékában. A DVTK kényelmes tempóban kísérletezett, az egriek erejét pedig felemésztette, hogy igyekeztek megtartani a megszerzett labdákat. Egyik kapu sem került veszélybe, igaz, az eső miatt csúszóssá vált talaj többször is megtréfálta a játékosokat.

A szünet után a DVTK első támadása góllal fejeződött be és ez lendületet adott a hazai együttesnek, amely folyamatosan támadott, helyzetek sorát dolgozta ki, kapufát lőtt, s ekkor már a játék valamennyi elemében ellenfele fölé kerekedett. Az egriek is igyekeztek, de a kapura teljesen veszélytelenek voltak, így pedig nem volt esélyük a pontszerzésre.

DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 2-1 (1-0)

Debrecen, 4500 néző, V: Farkas Á.
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Máté (Simac, 46.), Korhut - Kulcsár (Bódi, 54.), Varga J., Szakály P., Rezes (Ramos, 81.) - Sidibe, Coulibaly
Kecskemét: Németh G. - Sós, Balogh B., Vaskó, Mohl - Bori, Farkas B. (Tölgyesi, 79.), Savic, Forró (Edison, 63.) - Litsingi, Jorginho
Gólszerzők: Kulcsár (23.), Coulibaly (73.), illetve Vaskó (53.)

Diósgyőri VTK-Egri FC 1-0 (0-0)

Miskolc, 7000 néző, V: Böcskei
Diósgyőr: Rybansky - Vági, Gal, Hanek, Gohér - Abdouraman, Elek (Gallardo, 77.) - Gosztonyi, Tisza (Fernando, 67.), Luque - Seydi (Bacsa, 82.)
Eger: Sztankó - Preklet, Kovács G., Katona, Hamouz - Balog Zs. (Albert Á., 79.), Pavicevic - Koós (Farkas Á., 63.), Dobric, Piller (Pavlov, 58.) - Pisanjuk
Gólszerző: Seydi (46.)