eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vajda Attila csak B döntős

A kenu egyesek között versenyző Vajda Attila nem jutott a legjobb nyolc közé 200 m-en, s a szombati B döntőbe kvalifikálta magát a londoni olimpia pénteki versenynapján.

A 29 éves, szegedi versenyző ötödik lett az előfutamában, s már akkor látszott, hogy 1000 m-es menőként nehezen alkalmazkodik a sprinttávhoz. Vajda a napsütés ellen védekezve hátrafordított baseball-sapkában lapátolt a középfutamban is, ahonnan csak az első kettő és a három futam két legjobb harmadikja kerülhetett a fináléba.

Egy visszalőtt rajt után remekül kezdett a magyar, a 200-as specialistákkal azonban nem tudta felvenni a verseny. Újabb ötödik helye a B fináléhoz volt elegendő, azaz a legjobb esetben is kilencedikként zárhat.

"Mindent a rajtra tettem fel, jól el is kaptam, de a sprinterek az első pár méteren sokkal jobbak voltak. Ezzel együtt azt mondom, hogy ez volt életem legjobb 200 m-re. Még egy pár ilyen, és egész jó sprinter leszek" - nyilatkozott a parton mosolyogva Vajda. "Ötödik lettem, bejutottam a B döntőbe, azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. A közönség fantasztikus, nagyon jó, hogy ennyi magyar van itt, köszönjük a biztatást."

Vajda Attilának szerdán nem sikerült megvédenie pekingi címét 1000 m-en, hatodik lett a fináléban, a 200 m pedig nem igazán az ő száma, nem is készült rá külön.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×