Kozák Danuta közel egy hajónyit vert a világra, olimpiai bajnok!

Infostart
2012. augusztus 9. 11:15
Kozák Danuta aranyérmet nyert remek hajrájával a londoni olimpia kajak női egyes 500 méteres távján. Ez a magyar csapat hetedik elsősége a játékokon.

Kozák Danuta a londoni olimpia első kétszeres magyar bajnoka. Egyesben még fölényesebb győzelmet aratott, mint Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina társaságában a négyesben.

A címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomszka hihetetlen erővel hajtotta a hajóját az első ötszáz méteren, vezetett féltávnál, azaz 250 méternél fél másodperccel a legnagyobb ellenfele, Kozák Danuta előtt.

A második felét a távnál a magyar bírta (sokkal) jobban, több mint másfél másodpercet vert az ukránra. Kozák Danuta 1:51.456-tal, Oszipenko 1:52.685-tel ért célba. Utóbbi nagyon elkészült az erejével, csak a hetedik idő volt az övé a táv második felében. Kozáké meg természetesen a legjobb.

A magyar kajakcsapat a harmadik aranyérmét nyerte Londonban, annyit, amennyit az egész magyar csapat nyert Pekingben. Kozák Danuta Kőbán Rita és Janics Natasa után a harmadik, aki kajak női egyesben olimpiai bajnoki címet nyert.