"Kati néni szépen összerakta ezt a hajót" - mondták az ezüstös fiúk

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 9. 11:53
Boldogan nyilatkoztak az ezüstérem megszerzése után a férfi kajaknégyes tagjai a londoni olimpián. ""Én végig kitartottam az álláspontom mellett, amikor támadták a négyest" - mondta Fábiánné Rozsnyói Katalin.

"Nagyon összpontosítottunk, és talán emiatt volt rossz a rajtunk, bizony belehúztam, és kiugrottunk - mondta Kammerer Zoltán, aki a 2000-es és 2004-es arany után harmadik ötkarikás érmét gyűjtötte be ebben a számban. - Próbáltuk tartani az iramot az ausztrálokkal, de ők most nagyon jók voltak. Maximálisan mentünk, most ez erre volt elég. De nagyon örülünk a második helynek is. Abszolút nem érzem, hogy kiöregednék, Kökény Roland is jó példa, hogy van bennünk erő."

"Sajnos nem nyertünk, de a "fehér arany" is jól néz ki. Nagy siker ez! A rajt megismétlése nem okozott gondot, volt bennünk erő" - mondta Tóth Dávid.

"Tökéletes pályát mentünk, tele voltunk energiával, bírtuk végig. Jól beosztottuk az erőnket, örülünk a második helynek" - nyilatkozta Kulifai Tamás.

"Kati néni szépen összerakta ezt a hajót - mondta Pauman Dániel. - Amikor tavaly októberben kihirdették a válogatási elveket, neki a fejében már készen volt a terv, s ennek megfelelően variálta a párosokat. Sokat támadtak minket, de szép meglepetést okoztunk. Nagyon erős a rajtunk, edzéseken mindig az első 250-et gyakoroltuk. Az előfutamban mentünk egy kamikázét, most figyeltünk, hogy a végére is maradjon erőnk. Ha fél óra múlva újraindítják ezt a futamot, lehet, hogy teljesen más lesz a sorrend."

"Én végig kitartottam az álláspontom mellett, amikor támadták a négyest. Igaza lett Botondnak és nekem - nyilatkozta Fábiánné Rozsnyói Katalin, a négyes edzője. - Én tudtam, hogy az ausztrálok nyerik, ők Szolnokon készültek, láttam az edzéseiket. Tóthék vékonyak, nem erőből eveznek, inkább technikásak, úgy kellett taktikázni, hogy végig bírják. Ha együtt maradnak, majd ők fognak nyerni."