Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezüstérmet nyert a férfi kajaknégyes

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ezüstérmet nyert a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes a londoni olimpián a végig vezető ausztrálok mögött.

A magyar négyes nagyon el akarta kapni a rajtot, egy picivel a mezőny és a jel előtt rajtolt. A versenybírók visszalőtték a startot, újra - némi szünet után - visszaállt a nyolc hajó a rajthoz.

A második rajtot az olimpia előtt sokáig Szolnokon, az ottani "kemény vízen" edzőtáborozott ausztrálok kapták el. A sárga mezes fiúk (Tate Smith, Dave Smith, Murray Stewart és Jacob) Clear)rajt-cél győzelmet arattak.

Vezettek 250-nél, 500-nál és 750-nél is, mindannyiszor a magyar négyes haladt át másodiknak az időmérő pontokon. Ugyanakkor a hivatalos adatok azt is elárulták, hogy a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman négyes 250 és 500 között ment a legjobban (akkor a leggyorsabb volt a mezőnyben), az utolsó két résztávot hatodikként evezte le. De a lényeg ezúttal nem a részletekben, hanem az egészben van: Kammerer Zoltán, aki 2000-ben és 2004-ben is aranyérmes lett ezen a távon, ötödik olimpiáján egy ezüstérmet nyert ifjabb társaival.

Egy nagyon szép és értékes ezüstérmet. A magyar londoni küldöttség 12. érmét - a harmadik ezüstöt.

A németek negyedikek lettek - ez volt az első szám a londoni olimpia síkvízi kajak-kenu-versenyein, amelyben országuk nem szerzett érmet.

Férfi kajaknégyes 1000 méter
1. Ausztrália 2:55.085
2. Magyarország 2:55.699
3. Csehország 2:55.850