Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mocsai Lajos: Kellett két-három játékos extra teljesítménye

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mocsai Lajos szerint kézilabda válogatott az Izland elleni 34-33-as sikeréhez két-három játékos extra teljesítménye mellett, a többiek átlagosnál jobb játéka is kellett. A tréner kiemelte, hogy nem így időzítették a csapat formáját, az olimpiai alatt folyamatosan alakult a válogatott játéka.

Mocsai Lajos szerint nem lett volna szükség drámára, ha csapata az Izland elleni negyeddöntő rendes játékidejének végén nem ront el négy komoly helyzetet. A szakember hangsúlyozta, hogy a csapat már a csoportból való továbbjutással teljesítette az elvárásokat, ezért minden további mérkőzés komoly eredménynek számít.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a játékosok nagyon elfáradtak az Izland ellen 34-33-ra megnyert találkozón, de egy ilyen győzelem után a regenerációs is gyorsabb és a motiváció is nagyobb lesz.

Mocsai Lajos arról is beszélt, hogy az Izland elleni sikerhez két-három játékos extra teljesítménye mellett, a többi kézilabdázó átlagosnál jobb játéka is kellett. A tréner kiemelte, hogy nem így időzítették a csapat formáját, az olimpiai alatt folyamatosan alakult a válogatott játéka.

A válogatott csütörtökön futóedzésekkel és videós elemzésekkel készül a folytatásra - mondta Mocsai Lajos. Nagy László - aki kilenc góljával a mezőny legeredményesebbje volt, és a húszperces hosszabbításban az utolsó négy magyar gólt dobta - hangsúlyozta: ez volt az igazi csapatmunka mind támadásban, mind pedig védekezésben.