Döntőben a Dombi, Kökény kajakos páros

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 6. 11:55
Futamgyőzelemmel bejutott a szerdai döntőbe a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros 1000 méteren, a londoni olimpián. Döntős a női négyes is.

Az idén Európa-bajnok magyar kettős a második futamban szerepelt, s azzal a tudattal lapátolt, hogy az első hely finálét ér, egyébként viszont a középfutamban is rajthoz kell állni.

A magyarok jó darabig a mezőnnyel haladtak, a vége felé felzárkóztak az élen evező portugálokhoz, majd elsőként értek célba. Ebben segítette őket, hogy a portugál hajó első embere a finisben megbillent.

A Dombi Rudolf, Kökény Roland pároshoz hasonlóan a női kajakos négyes is közvetlenül a döntőbe jutott a londoni olimpián.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina kvartett az első futamban evezett az 500 méteres versenyben. A táv feléig a britekkel haladt az élen, aztán fokozatosan hagyta maga mögött egyetlen komoly riválisát, és végül nagy fölénnyel győzött.

A futamelsőség egyből szerdai döntőt ért, de még a jobbik második helyezett - a második futamban a németek mögött célba ért portugál hajó - is közvetlenül finalista lett.