Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyar férficsapatok napja volt - a londoni hétfő összefoglalója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mind a két magyar férficsapat győzött az olimpia hétfői versenynapján, s szerdán már az elődöntőért játszhat. A pólósokra a világbajnok olaszok, a kézilabdázókra az olimpiai ezüstérmes izlandiak várnak. Jól kezdtek a kajak-kenusok, míg Sidi Péter olimpiai pontszerző lett sportlövészetben.

A férfi kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést vívott a szerbekkel. A félidőben még hátrányban volt (9-11), de a második játékrészben fordított, s 26-23-ra nyert. A magyar válogatott következő ellenfele a pekingi ezüstérmes, a másik csoportot megnyerő izlandi csapat lesz szerdán.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-6-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát az olimpia férfitornájának utolsó csoportfordulójában, így a harmadik helyen végzett csoportjában. Szerdán az elődöntőért az olaszokkal játszik majd.

Sidi Péter úgy végzett a hatodik helyen a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában - s lett olimpiai pontszerző -, hogy a hétvégén ellopták a felszerelésének egy részét. "Húsz éve járok versenyekre, de ilyen még nem fordult elő velem. A pálya be van kamerázva, és remélem, megtalálják az elkövetőt még akkor is, ha a mostani eredmény emiatt nem fog változni." - mondta a szám világ- és Európa-bajnoka.

Harcsa Zoltán kikapott a negyeddöntőben a brazil Florentino Falcaótól az olimpia férfi ökölvívótornájának 75 kg-os súlycsoportjában, ezzel búcsúzott. Falcao magabiztos, 14-10-es győzelmet aratott.

A kenu egyesek 1000 méteres számában címvédő Vajda Attila az előfutam után a középfutamban is második lett, így továbbjutott a szerdai nyolcas döntőbe. Már az előfutamból döntőbe jutott a Dombi Rudolf, Kökény Roland 1000-es kajakos duó, valamint az 500-as női kajaknégyes. Kedden a férfi kajaknégyes, Kozák Danuta (K-1 500 m) és a Kovács Katalin, Janics Natasa duó (K-2 500 m) száll vízre.

A 37 éves Deák Bárdos Mihály, miután legyőzte a kínai Liu Tö-lit, második, nyolcaddöntős mérkőzésén kikapott a kötöttfogásúak 120 kg-os súlycsoportjában a nála tíz évvel fiatalabb svéd Johan Eurentől. Deák Bárdos, miután a svéd is gyorsan kiesett, nem mérkőzhetett a vigaszágon.

A súlylökő Márton Anita 17,48-as legjobb dobásával a 24. lett, nem jutott döntőbe. Kazi Tamás 1:47.10 perccel, idei legjobbjával ért célba 800 méteren, de ő sem jutott tovább.

A Czékus Eszter, Kiss Szofi összeállítású páros megtartotta a 21. helyet. A két ifjú versenyzőnő 79.080 pontot kapott gyakorlatukra. Összesítve 158,480-nal zártak. Három duót előztek meg