Módos révén sikerrel kezdtek a magyar birkózók

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 5. 14:47
Módos Péter révén a magyarok győzelemmel kezdték a londoni olimpia birkózótornáját: a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő versenyző a nyolcaddöntőben két menetben nyert az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen.

Az idei Európa-bajnokság ezüstérmese és az Ázsia-bajnokság második helyezettje óvatosan kezdett, egyikük sem kockáztatott, így másfél perc meddő tusakodás után kékmezesként a magyar térdelt le. Riválisa azonban nem tudott mit kezdeni vele, sőt, egy pörgetési kísérletéből kibújt Módos, így a mögékerülésre és a parterhelyzet kivédekezésére is kapott egy-egy pontot (2-0).

A második menetben sem történt értékelhető akció 90 másodpercig, s ezúttal Taszmuradov térdelt le. Módos első kiemelési kísérlete még sikertelen volt, aztán másodjára már elbírta ellenfelét és két pontért megpörgette őt, ezzel megnyerte a második menetet (2-0), egyúttal a mérkőzést is.

A folytatásban az Ázsia-bajnok kirgiz Jeralijev és az ötszörös világbajnok iráni Reihanpur mérkőzésének győztesével birkózik majd.