eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Cseh László olimpiai bronzérmes!

Cseh László bronzérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban csütörtökön a londoni olimpián. A magyar úszót Michael Phelps és Ryan Lochte előzte meg. Cseh a magyar csapat második bronzérme a játékokon, s egyben az ötödik érme. Cseh az ötödik olimpiai érmét szerezte, 2004-ben egy bronzot, 2008-ban három ezüstöt gyűjtött. Michael Phelps az első férfi úszó, aki ugyanabban a számban sorozatban három olimpián is nyerni tudott. A hölgyek közül erre ketten voltak képesek: az ausztrál Dawn Fraser és Egerszegi Krisztina.

Az elődöntőben elért jó idő, a második helyen való döntőbe jutás után reménykedtünk abban, hogy Cseh László újra a régi, hogy végleg maga mögött tudja a 400 vegyes és a 200 pillangó rossz emlékét. Ryan Lochte volt a szám kiemelkedő favoritja, de az amerikai alig bő fél órával korábban úszott (és második lett) a 200 méteres hátúszásban is.

Michael Phelps eddig nem volt nagyon meggyőző az olimpián - legalábbis pekingi önmagához képest - de azért ő mégis csak Michael Phelps. S a hírnevéhez méltón úszott. Ötven méternél már vezetett, a pillangó-sprintben ő a legjobb a mezőnyben. Lochte próbált vele menni, meg persze Laci is. Phelps 24,63-mal, Lochte 24,79-cel, Cseh 25,03-mal fordult.

A hátúszásban Laci visszaesett, a vezető Phelps (háton: 28,63) mögé fel érkezett a háton kiváló ötvenet (28,39) úszó, brazil Thiago Pereira. Lochte fordult harmadikként, a brit James Goddard negyedikként, a 29.82-öt úszó Cseh ötödikként.

Korábban a mellúszás volt Laci gyengéje, de hangsúlyozandó, korábban. Most feljött a negyedik helyre. Ezen a hosszon Phelps 33.33-at, Lochte 33.48-at, Pereira 33.70-et, Laci 33.11-et teljesített. Kezdett visszajönni az éremremény.

S aztán beteljesedett. A befejező gyorson Phelps elsősége nem lehetett kétséges, 1:54.27-tel nyert, ez négy másodperccel jobb, mint amennyit szerda délelőtt, az előfutamban fürdött. Mögötte Lochte lett a második, aki az utolsó hosszon kicsit megközelítette a pályafutása 20. olimpiai érmét nyerő Phelpset - de csak kicsit. 1:54.90-et úszott, ő is alaposan megjavította előző két idejét.

Laci harmadik lett, 28,26-os utolsó ötvennel, több mint egy másodpercet vert a 29,45-tel záró, az erejével elkészült Pereirára. Cseh 1:56.22-t úszott, megjavította ő is az elődöntőben elért, jó eredményét.

Nekünk nagyon széppé tette a csütörtök estét. S reméljük, önmagának is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×