eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyolcaddöntős a párbajtőröző Imre Géza

Imre Géza megnyerte első asszóját, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a férfi párbajtőrözők szerdai egyéni versenyében a londoni olimpián.

A 37 éves, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, csapatban ötkarikás ezüstérmes és kétszeres világbajnok magyar vívó a viadal hetedik kiemeltjeként a marokkói Abdelkarim el-Hauarivel találkozott az első fordulóban, s a papírformát igazolva magabiztosan győzött. Az első szakaszban tízszer is megszúrta nála egy fejjel alacsonyabb riválisát, a második három percet pedig nem is küzdötték végig a felek: Imre már az idő lejárta előtt elérte a 15 találatot, így vége is lett a meccsnek.

"Az elvárás nyilvánvalóan az volt velem szemben, hogy könnyedén hozzam ezt a mérkőzést, de egy olimpián egyetlen asszó sem könnyű" - nyilatkozott Imre Géza. "Ráadásul ezt a fiút soha nem láttam korábban, nem tudtam belőle felkészülni, csak annyi információm volt róla, hogy balkezes és 171 centi magas. Először kicsit kellemetlennek is találtam a stílusát, de aztán ráéreztem."

A Bp. Honvéd hatszoros Európa-bajnok párbajtőrözője a következő körben, a legjobb nyolc közé kerülésért a norvég Bartosz Piaseckivel vív.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×