Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mészáros Anett bírói döntéssel kiesett

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Madarász Tamás után Mészáros Anett is a vigaszágon való mérkőzés lehetőségének elérése nélkül búcsúzott a cselgáncsversenyektől. A 70 kg-os magyar versenyző bírói döntéssel kapott ki német ellenfelétől, Kerstin Thielétől.

A másfél éve folyamatosan sérüléssel bajlódó, kétszeres vb-ezüstérmes Mészáros a 2009-ben Eb-második német Kerstin Thiele ellen lépett tatamira a 16 között, az első körben erőnyerő volt. Mészáros eddig ötször találkozott Thielével, s háromszor nyert.

Kölcsönös dulakodással telt a meccs első része, majd előbb a németet, aztán Mészárost intette a bíró. Aztán földharcban a magyar versenyző került alulra, Thiele sokáig próbálta leszorítani őt, de nem járt sikerrel. Értékelhető akció továbbra sem akadt, így jöhetett az első pontig tartó, háromperces hosszabbítás. Ez alatt sem történt semmi, mindkét dzsúdós egyre fáradtabban mozgott. A bírók kétszer is tanácskoztak, hogy kiosszák-e a második figyelmeztetést, ami az összecsapás végét jelentette volna, de erre nem került sor. Végül egyhangú bírói döntéssel Thiele jutott tovább.

Mészáros a mérkőzés után azonnal az öltözőbe sietett. Edzője, Toncs Péter azt mondta, nem sikerült jól tanítványa felkészülése, tavaly év végén esett át térdszalag-műtéten, s az elmúlt egy évben egy versenyen tudott csak indulni.

A nyolcfős dzsúdós csapatból még Joó Abigél és Bor Barna nem mutatkozott be az olimpián. Ungvári Miklós ezüst-, Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett, Karakas Hedvig az ötödik helyen, Csoknyai László, Madarász Tamás és Mészáros Anett pedig helyezetlenül zárt.