Vád alá helyezhetik Bernie Ecclestone-t

InfoRádió / MTI
2012. június 28. 11:11
Vád alá helyezhetik a Formula-1 teljhatalmú urát, Bernie Ecclestone-t azt követően, hogy egy német bíróság nyolc és fél év börtönre ítélt egy, az ügyészség által Ecclestone bűntársaként nyilvántartott bankárt.

Elítélték azt a német bankárt, akit azzal vádoltak, hogy kenőpénzeket fogadott el a Formula-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosától, Bernie Ecclestone-tól. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a kenőpénz elfogadását bizonyítottnak tekintette a bíróság, akkor az ügylet másik résztvevőjének, Ecclestone-nak is hamarosan felelnie kell a pénz átadásáért.

A müncheni bíróság a 44 millió dollárnyi kenőpénz elfogadásáért Gerhard Gribkowsky-t nyolc és fél év börtönre ítélte. A német bankár a juttatásért cserébe alulértékelte a Formula-1 részvényeinek árfolyamát, így azok sokkal kedvezőbb áron cserélhettek tulajdonost.

A bankár a bíróság előtt elismerte, hogy volt egy titkos megállapodása Ecclestone-nal arról, hogy a száguldó cirkusz részvényeinek 48 százaléka a CVC kezébe kerül.

Bernie Ecclestone korábban a pénz átutalásáról úgy nyilatkozott: a német bankár megzsarolta őt, ezért kellett az összeget átutalnia. Az ügyészség ezt az érvelést nem fogadta el, és Gribkowsky bűntársának tekinti Ecclestone-t. A következő lépés az lehet, hogy az ügyészség vád alá helyezi a 81 éves üzletembert, ami nehéz helyzetbe hozná a Formula-1-es világbajnoki sorozatot is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást