Magyar futballközvetítések továbbra is a közmédiában és a Sport TV-n

InfoRádió / MTI
2012. május 31. 09:25
Évi 3,54 milliárd forintért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Sport TV-t működtető Chello Central Europe Zrt. (CCE) közös pályázata nyerte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett versenyprogramok négy bajnoki idényre szóló közvetítési és sugárzási jogait.

Az MLSZ április 27-én írt ki pályázatot az NB I, az NB II, a Magyar Kupa, az Amatőr Kupa, a Ligakupa és a Szuperkupa közvetítési jogainak értékesítésére 2012-től 2016-ig. A határidőig az MTVA és a CCE mind a hat versenyprogramra formailag és tartalmilag érvényes, közös ajánlatot tett, amit a szövetség pályázati bizottsága előzetesen elbírált, majd az MLSZ elnöksége keddi ülésén elfogadott.

A legutóbbi szezonban az MLSZ együttes televíziós díjbevétele mintegy 1,7 milliárd forint volt, most a korábbihoz képest megnövekedett tartalom miatt emelkedett a bevétel.

A budapesti Symbol Étteremben csütörtökön tartott sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az MLSZ közvetítési jogokból származó bevételének túlnyomó része az NB I-es, NB II-es, valamint a kupákban sikeresen szereplő amatőrcsapatokhoz kerül.