Csak ötödik lett a válogatón a Kammerer, Kucsera páros

InfoRádió / MTI
2012. május 20. 11:16
A Dombi Rudolf, Kökény Roland páros nyerte a kajak kettesek 1000 méteres döntőjét a szegedi első olimpiai válogatón. A második helyen a tavalyi világbajnokságon 500-on aranyérmes Tóth Dávid, Kulifai Tamás duó ért célba. Ez a két egység indulhat a jövő hétvégi, duisburgi Világkupán, amely ebben a számban a második válogató lesz. Ha akkor is Kökény Rolandék végeznek előrébb, akkor ők szerepelhetnek ebben a számban a londoni játékokon. Ha Tóth Dávidék teljesítenek jobban a németországi viadalon, akkor egy újabb verseny, úgynevezett szétlövés következik.

Ha Tóth Dávidék teljesítenek jobban a németországi viadalon, akkor egy újabb verseny, úgynevezett szétlövés következik.

A háromszoros ötkarikás bajnok Kammerer Zoltán régi-új társával, Kucsera Gáborral csak ötödik lett a fináléban, míg a kétszeres olimpiai aranyérmes Vereckei Ákos és a nála 15 évvel fiatalabb Dombvári Bence kettőse be sem jutott a legjobb öt közé, és a B döntőben másodikként zárt.

Ezek az eredmények ugyanakkor jól jönnek a folytatásban, a válogatási elvek szerint ugyanis a június közepén sorra kerülő négyes válogatón a most 3-7. helyen zárt egységek tagjai, valamint a páros küzdelem vesztes hajójának versenyzői, valamint a hét közben rendezett, poznani olimpiai pótkvalifikációs regattán vízre szállt kajakosok vehetnek majd részt.