A Real Madridnál egyetlen klub sem ad több játékost a portugál keretbe

Infostart
2012. május 15. 18:34
Paulo Bento, a portugál válogatott szövetségi kapitánya egyetlen más klubból sem válogatott be több játékost az Európa-bajnokságra kijelölt 23-as keretébe, mint a Real Madridból.

A keret tagjai közül kilenc szerepelnek hazai klubban, ketten-ketten a a Benficát, a Sportingot és a Bragát, hárman az FC Portót képviselik. Bento kapitány egyébként a Braga két játékosa, Miguel Lopes és Custodio meghívásával lepte meg leginkább a közvéleményt, mindkét játékos újonc.

Érdekes, hogy ugyancsak három játékost ad a keretbe a Real Madrid - azaz egyetlen klub sem ad a spanyol bajnoknál több játékost a portugál Eb-keretbe. Egyébként a spanyol élvonalból heten kaptak meghívást, s ez csak eggyel kevesebb a hazai ligából meghívottak számánál.

A portugálok a torna előtt a macedónokkal és a törökökkel játszanak még felkészülési mérkőzést, a tornán pedig a németekkel, a hollandokkal és a dánokkal játszanak majd.

A keret
Kapusok:
Eduardo (SL Benfica), Rui Patrício (Sporting CP), Beto (CFR 1907 Cluj).
Védők: João Pereira (Sporting CP), Fábio Coentrão (Real Madrid), Bruno Alves (Zenyit), Rolando (FC Porto), Ricardo Costa (Valencia CF), Pepe (Real Madrid), Miguel Lopes (Braga).
Középpályások: Raúl Meireles (Chelsea FC), Miguel Veloso (Genoa), João Moutinho (FC Porto), Rúben Micael (Real Zaragoza), Carlos Martins (Granada CF), Custódio (Braga).
Csatárok: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Besiktas JK), Ricardo Quaresma (Besiktas JK), Silvestre Varela (FC Porto), Hélder Postiga (Real Zaragoza), Nélson Oliveira (SL Benfica).