Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Atlético, Athletic: micsoda különbség!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy perccel a bukaresti Európa Liga döntőjének lefújása után egy kolumbiai futballista egy argentin edző nyakába ugrott. Ilyen a globalizált futballvilág. Az Atlético Madrid simán, 3-0-ra megverte az Athletic Bilbaót. A mezőny legjobbja Radamel Falcao volt, aki fontosnak érezte azonnal az edzőt, Diego Simeonét ünnepelni választani.

Az Atlético az egész mérkőzésen jobban játszott, s már az első percekben érvényesíteni tudta a fölényét. A hetedik percben Radamel Falcao a jobbösszekötő helyén csinált egy cselt befelé, majd ballal varázslatos mozdulattal feltekerte a labdát a jobb felső sarokba. Már ezzel a góllal eldőlt, hogy a kolumbiai történelmet írt: ő az első, aki ebben a sorozatban két egymást követő esztendőben is gólkirály lett.


Nehéz eldönteni, hogy a második gól kevésbé volt-e szép: a 34. percben egy csellel két védőt csapott be a büntetőterületen belül, aztán ballal ismét bevette Gorka Iraizoz, illetve az Athletic Bilbao kapuját. Senkiben nem lehetett kétség: bármilyen jól is szerepelt korábban a baszk együttes az idegenbeli mérkőzésein, ezúttal nem tud majd fordítani.

{{video:http://youtube.com/v/OLkSQp5yB0E}}


A második félidőben a bilbaóiak megpróbáltak talpra állni, de a legnagyobb helyzetüknél Thibaut Courtois bravúrral védett. A baszkok megérthették, szerda este nekik semmi sem sikerül. Főleg, ha az ellenfél ászai technikailag olyan kivételesen képzettek, mint Falcao, vagy a brazil Diego, aki nagyszerű egyéni alakítás után tette fölényessé az Atlético Madrid sikerét a 85. percben.