eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Atlético, Athletic: micsoda különbség!

Egy perccel a bukaresti Európa Liga döntőjének lefújása után egy kolumbiai futballista egy argentin edző nyakába ugrott. Ilyen a globalizált futballvilág. Az Atlético Madrid simán, 3-0-ra megverte az Athletic Bilbaót. A mezőny legjobbja Radamel Falcao volt, aki fontosnak érezte azonnal az edzőt, Diego Simeonét ünnepelni választani.

Az Atlético az egész mérkőzésen jobban játszott, s már az első percekben érvényesíteni tudta a fölényét. A hetedik percben Radamel Falcao a jobbösszekötő helyén csinált egy cselt befelé, majd ballal varázslatos mozdulattal feltekerte a labdát a jobb felső sarokba. Már ezzel a góllal eldőlt, hogy a kolumbiai történelmet írt: ő az első, aki ebben a sorozatban két egymást követő esztendőben is gólkirály lett.


Nehéz eldönteni, hogy a második gól kevésbé volt-e szép: a 34. percben egy csellel két védőt csapott be a büntetőterületen belül, aztán ballal ismét bevette Gorka Iraizoz, illetve az Athletic Bilbao kapuját. Senkiben nem lehetett kétség: bármilyen jól is szerepelt korábban a baszk együttes az idegenbeli mérkőzésein, ezúttal nem tud majd fordítani.



A második félidőben a bilbaóiak megpróbáltak talpra állni, de a legnagyobb helyzetüknél Thibaut Courtois bravúrral védett. A baszkok megérthették, szerda este nekik semmi sem sikerül. Főleg, ha az ellenfél ászai technikailag olyan kivételesen képzettek, mint Falcao, vagy a brazil Diego, aki nagyszerű egyéni alakítás után tette fölényessé az Atlético Madrid sikerét a 85. percben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×