Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tibolya kulcscsonttörést szenvedett, kiszállt a versenyből a férfi öttusa váltó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kulcscsonttörést szenvedett Tibolya Péter a lovaglás során, emiatt befejezte szereplését a magyar csapat a római öttusa-világbajnokság keddi férfi váltóversenyében.

A Tibolya mellett Marosi Ádám és Demeter Bence alkotta válogatott utolsó előttiként lovagolt a pályára, mivel két szám után a második helyen állt, miután Marosi hibátlanul, Demeter pedig egy rontással teljesítette feladatát.

Tibolya az első akadálynál bukott. Lovát a pálya túloldalán fogták meg, de ő nem arra tartott, hogy újra nyeregbe szálljon, hanem a magyar tábor felé gyalogolt. Ekkor már többen észlelték, hogy bal válla lejjebb van a másiknál, s aztán mikor odaért, közölte, hogy eltört a bal kulcscsontja. Ezt követően rövid ápolás után kórházba szállították, de műteni nem kell.

Tibolyának 2007-ben már volt hasonló balesete, akkor a jobb kulcscsontja tört el a berlini világbajnokság előtti edzőtáborozás során.

"Ezzel nemcsak az itteni szereplése, hanem az egész szezonja elúszott" - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Demeter mellett Tibolya esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról olimpiai kvótához jusson. A magyarok a férfiaknál - csakúgy, mint a nőknél - rendelkeznek már két részvételi joggal: Marosi Ádám és Kasza Róbert nevezhető a londoni játékokra.

A szabályok szerint egy nemzetből ugyan nemenként csak két öttusázó szerepelhet a játékokon, de több szerezhet indulási jogot. Amennyiben ez így történik, az adott szövetség határoz, hogy kinek az ötkarikás részvételét támogatja.