Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Debrecen büntetőkkel nyerte meg a Magyar Kupát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Debrecen története során ötödször nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát, miután a kedd esti döntőben hosszabbítás után, tizenegyesekkel 8-7-re verte a másodosztályú MTK együttesét.

Az első 25 percben nagyrészt a mezőnyben folyt a kevés izgalmat hozó játék, a mérkőzésnek ebben a részében a Debrecen volt veszélyesebb, legalábbis többször jutott el az ellenfél kapujáig. Az igazán nagy helyzetekre közel fél órát kellett várni, a hajdúságiak a 30. perc környékén kétszer is hatalmas ziccerbe kerülhettek volna, Korhut baloldali beadásairól azonban rendre lekéstek a társak. Az MTK egy tempós és kreatív támadás végén, közvetlenül a szünet előtt némi meglepetésre megszerezte a vezetést.

A második félidőre Kondás Elemér két helyen is változtatott csapatán, s úgy tűnt, húzásai bejöttek: a DVSC öt perc alatt megfordította az állást, ám Nikolov kiállítása után fölénybe került az MTK, amely az emberelőnyt kihasználva egalizált. Ezt követően is többet támadott a fővárosi csapat, de a szurkolóknak egészen a hajráig kellett várniuk az újabb találatra, amely ismét a kék-fehér együttes sikerét jelentette. A DVSC gyakorlatilag a lefújás előtti utolsó támadásából - kihasználva az MTK védőinek figyelmetlenségét - újra egyenlített, így következett a hosszabbítás.

A ráadás 30 perce alatt igazán említésre méltó esemény már nem történt, így büntetők döntöttek a Magyar Kupa sorsáról. A 11-esek során az első öt lövő közül mindkét együttesnél egy-egy játékos hibázott, s egészen a kilencedik sorozatig kellett várni a döntésre, ekkor Kálnoki Kis büntetőjét Verpecz kivédte, s ezzel győzött a Debrecen.

A győztesnek és az ezüstérmesnek járó díjakat Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke adta át.

A DVSC ezt megelőzően 1999-ben, 2001-ben, 2008-ban és 2010-ben nyerte meg a Magyar Kupát.

Magyar Kupa, döntő:
DVSC-TEVA - MTK Budapest 3-3 (0-1, 3-3, 3-3) - tizenegyesekkel 8-7
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, V: Szabó Zs.
gólszerzők: Bouadla (51.), Szakály (55., 89.), illetve Könyves (45.), Ladányi (62.), Zsidai (87.)
kiállítva: Nikolov (60.)
sárga lap: Nikolov (60.), Nagy Z. (80.), Korhut (94.), illetve Wolfe (70.), Vukmir (120.),

DVSC: Verpecz - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Ramos (Coulibaly, a szünetben), Varga - Lucas, Szakály, Rezes (Bouadla, a szünetben) - Kulcsár (Nagy Z., 63.)

MTK:Hegedűs - Wolfe, Szekeres A., Kálnoki Kis, Vadnai - Vukmir, Zsidai - Könyves, Kanta, Ladányi (Pál A., 90.) - Balajti (Vass, 62.)