eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Bayern is tudja azt, amit a Chelsea?

Ma este eldől, melyik csapat lesz a Chelsea ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében. A Bayern München nyolc napja 2-1-re legyőzte a Real Madridot, de a visszavágó előtt nem érezheti nyeregben magát.

A Real Madrid tekintélyét még tovább növelte a Barcelona szombati legyőzése, a fogadóirodák azt jósolják oddsaikkal, hogy José Mourinho együttese le tudja dolgozni a hátrányát, függetlenül attól, hogy a két klub BL-párharcaiban a bajorok felé hajlik a mérleg. A legutóbbi négy, a Bernabéuban játszott mérkőzésből kétszer olyan eredményt ért el a Bayern, ami most elég lenne a fináléhoz, kétszer nem.

Más kérdés, hogy 2010-ben, az Inter elleni döntőben, a Bernabéuban a Bayern München kikapott José Mourinho akkori együttesétől

Persze a múlt ilyen szempontból nem sokat jelent, az már inkább, hogy a Madrid a legutóbbi tizenegy hazai mérkőzéséből tízet megnyert a Bajnokok Ligájában, a 2011-2012-es szezonban öt mérkőzésen 22 (!) gólt szerzett.

José Mourinho ugyanazt a csapatot kívánja pályára küldeni, amelyik legyőzte a Barcelonát, azaz Iker Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo, Benzema.

A Bayernnél Jupp Heynckes felforgatta a csapatot a Werder Bremen elleni bajnoki mérkőzésen, akinek csak tudott, pihenőt adott a madridi túra előtt. A bajorok visszatérnek az első mérkőzésen szerepeltetettekhez: Neuer, Lahm, Badstuber, Boateng, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Ribéry, Gomez.

Mario Gomez egyébként Messi mögött a sorozat második leggólerősebb játékosa, s ő szerezte a döntő gólt Münchenben is. Szükség lesz, szükség lenne alighanem a Bayern szempontjából ismét egy góljára - mert várhatóan a Madrid szerez majd gólt.

Erre utalt Karl-Heinz Rummenigge, a klub korábbi klasszisa, elnök is, aki azt mondta "muszáj gólt szerezni" a továbbjutáshoz. Erre épülhet a Bayern taktikája is, nagy szükség lesz Robben és Ribéry gyorsaságára, a jó kontrajátékra.

Real Madrid-Bayern München (1-2)
20.45
TV:
Digisport 20.15
Sat 1 20.15 (előzetes már 19.30-tól)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×