eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Heroikus küzdelemben a Chelsea kiejtette a Barcelonát

A Chelsea a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszva, hősiesen védekezve, összesen háromszor kapura lőve, 2-2-es döntetlent ért el a Camp Nouban, s ezzel története során másodszor, bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ellenfele a szerdai Real Madrid-Bayern München elődöntő továbbjutója lesz.

A két csapat a várt összeállításban kezdett, kivéve, hogy Guardiola Daniel Alves helyére Cuencát állította. Barcelona: Valdes, Puyol, Pique, Mascherano, Xavi, Busquets, Iniesta, Cuenca, Messi, ALexis Sanchez, Fabregas. Cserék: Pinto, Dani Alves, Thiago, Keita, Pedro, Adriano, Tello. Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, Cole, Mikel Obi, Meireles, Mata, Lampard, Ramires, Drogba. Cserék: Turnbull, Essien, Torres, Malouda, Bosingwa, Kalou, Sturridge.

3. perc: Az első helyzet Lionel Messié volt, aki még soha nem vette be a Chelsea hálóját. Most sem, lövése az oldalhálóba került.

6. perc: Gary Cahill megsérült, perceket keresztül ápolta a Kékek portugál fiziterapeuta hölgye és segítője. José Bosingwa rögtön melegíteni kezdett.

11. perc: Gary Cahill megporóbált játszani, de nem bírta a lába. José Bosingwa állt be jobbhátvédnek, Ivanovics behúuódott középre.

15. perc: Petr Cech hosszú kirúgása után Victor Valdés kirontott a kapujából, Piquét és Drogbát is elsodorta, miközben a labdát kiütötte. Újabb hosszú ápolás következett, a két mezőnyjátékos közül a katalán állapota volt súlyosabb.

17. perc: A sokadik Barcelona-labdajáratás után Fabregas a tizenhatos vonalán, a kapunak háttal állva, a lába között sarokkal passzolt a kilépő Messinek. A gólzsák lövését Petr Cech lábbal hárította, majd Iniesta ismétlése John Terryről ment vissza a mezőnybe.

21. perc: Javier Mascherano lövése kapu fölé ment.

24. perc: Petr Cech újabb nagy kapukirúgása után Didier Drogba "megverte" Gerard Piquét, s az oldalhálóba lőtt. Piquét megviselte a korábbi ütközés, Pep Guardiola le is cserélte Dani Alves állt be.

Egyelőre nagyon hasonlít a játék a Barcelona és az Inter 2010-es elődöntőjéhez.

35. perc: Daniel Alves a tizenhatos előteréből Cuenca elé tette a labdát. Az üresen maradt, a jobbszélről a balra áthúzódott fiatal játékos a védők között meglepően üresen hagyott Busquetshez passzolt, aki ballal könnyedén bebelsőzte a labdát. Barcelona-Chelsea 1-0

36. perc: John Terry, mikor a labda a közel sem volt, hátulról térddel meglökte Alexis Sánchezt. A török bíró azonnal kiállította. A Chelsea emberhátrányba került, a meccs innen kezdve még jobban hasonlít majd a 2010-es elődöntőre.

43. perc: A Chelsea elveszítette al abdát, a Barcelona kontrázott, Lionel Messi középen balra tolta a labdát, Andrés Iniesta, aki 2009-ben is győztes, iletve továbbjutást érő gólt szerzett a londoniak ellen, a bal alsó sarokba helyezte a labdát. Már csapata áll továbbjutásra. Barcelona-Chelsea 2-0

45+1. perc: A Kékek nem hagyják magukat. Frank Lampard kiváló passzával a néhány másodperccel korábban sárga lapot kapott - s ezért a döntőben még csapata továbbjutása esetén sem szerepelhető - Ramires a jobbösszekötő helyéről tökéletes emeléssel állította vissza a korábbi állást: az angolok állnak továbbjutásra. A legkevesebb ami írható a brazil mozdulatáról, hogy világklasszis támadásbefejezés volt. Barcelona-Chelsea 2-1

A katalánok kétségtelenül jobban játszottak az első félidőben, a játék képe alapján a vezetésük megérdemelt. A kulcspillanat John Terry kiállítása volt, a rutinos angol, nincs mentség, butaságot követett el. S még az sem menti, hogy Alexis Sánchez - döntse el mindenki szimpátiája alapján, hogy okosan, vagy antipatikusan - az indokoltnál könnyebben és gyorsabban rogyott össze.

48. perc: Didier Drogba a tizenhatoson belül elgáncsolta Cesc Fabregast. A büntetőt Lionel Messi a lécre lőtte. Egy héten belül ötödször mentette meg a Kékeket a léc vagy valamelyik kapufa a góltól.

54. perc: Daniel Alves beadása után Alexis Sánchez a kapu mellé fejelte a labdát.

57. perc: Másodszor is cserélt a Chelsea, Juan Mata helyére Salomon Kalou állt.

61. perc: Cuenca túl közel került Cechhez, így a kapus bátor kivetődéssel megmentette csapatát a góltól.

68. perc: Cuenca helyére Tello került pályára.

70. perc: Két percen belül Lionel Messi és Frank Lampard is sárga lapot kapott.

73. perc:
Fabregas le, Seydou Keita be.

77. perc: Hosszú labdajáratás után Sergio Busquets 14 méterről fölé lőtt.

79. perc: Az utolsó csere, a remekül játszó Didier Drogba helyett Fernando Torres szállt be.

81. perc: Felrobbant a stadion, Alexis Sánchez a kapuba lőtt. A török bíró nem adta meg, s igaza van, Daniel Alves a gólpassz adása előtt lesen volt.

82. perc: Lionel Messi elátkozott: a kapufát találta el.

90. perc: Mascherano óriási lövése után Cech védett.

92. perc: Egy előrevágott labdával Fernando Torres a saját térfeléről egyedül indult, nem volt katalán előtte a kapuson kívül. Õ meg kicselezte Victor Valdést, s eldöntötte a továbbjutást, a hálóba passzolta a labdát. Barcelona-Chelsea 2-2

Barcelona-Chelsea 2-2
Továbbjutott és BL-döntős: a Chelsea 3-2-vel.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×