eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Guardiola biztos a Barcelona továbbjutásában

"Biztos vagyok abban, hogy a Barcelona továbbjut ma este" - nyugtatta híveit Pep Guardiola, a katalánok vezetőedzője. Tulajdonképpen azt mondja, amit a papírforma ígér. Ugyanakkor az elmúlt 168 óra kicsit elbizonytalanította az eddig a Barcáért feltétlenül rajongó ítészeket.

A Barcelona szerdán kikapott a Chelsea-től a BL-elődöntő első felvonásán 1-0-ra, majd ugyancsak egygólos vereséget szenvedett szombat este a Real Madridtól, az El Clásicón. Arra, hogy harmadszor is kikapjon, kevés az esély, egyébként 2003 óta egyszer sem veszítette el a csapat sorozatban három mérkőzését.

Ám a döntetlen, vagy, ha gólt kap Victor Valdés, az egygólos győzelem sem elég. A helyzet kicsit hasonlít ahhoz, amikor 2010-ben az Inter, illetve amikor néhány hete a Milan játszott a Camp Nouban. A Barcelona mindkét meccset megnyerte, de José Mourinho fekete-kékjei ellen ez nem volt elég a hátrány ledolgozásához, a döntetlennel érkező piros-feketék ellen igen.

Nem valószínű, hogy a Barcelona ne szerezzen este legalább két gólt, ezért aztán az is kérdés, az utóbbi hetekben remekül védekező Chelsea tud-e legalább egyet szerezni. Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy Didier Drogba nem tud játszani, az elefántcsontparti is elutazott Barcelonába, s valószínűleg pályára lép. Nyilvánvalóan pihentebb lesz az angol csapat, miután nyolc alapjátékosa sem kezdett a szombati, Arsenal elleni rangadón.

Roberto Di Matteo együttese a legutóbbi 14 mérkőzéséből csak egyet, a Manchester City ellenit veszítette el, de most a tavasz legnehezebb fellépése vár rá. Reményeit ugyanakkor táplálhatja, hogy legutóbb (2009 tavaszán) képes volt kibekkelni egy 0-0-s döntetlent Barcelonában. Egyébként is: a legutóbbi hat mérkőzésén veretlen a katalánok ellen.

A hazaiaknál Lionel Messinek rendbe jött kisebb gyomorrontása, természetesen játszik, s igyekszik növelni szezonbeli góljainak számát, most 63-nál jár. Guardiola 21 játékossal készül a meccsre, a Marca szerint Gerard Piqué visszakerül a kezdőbe: Victor Valdés - Puyol, Piqué, Mascherano - Daniel Alves, Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis Sánchez, Messi, Fábregas.

A Kékeknél biztosan Petr Cech véd, előtte Ivanovics, Cahill, Terry és Ashely Cole játszik. A középpályás sort Ramires, Obi Mikel, Raúl Meireles és Frank Lampard alkotja, elöl Mata és ékként Didier Drogba kezd. Mind a két edző tud majd variálni akár mérkőzés közben is, az egyik oldalon Pedro, Thiago, Keita és Cuenca, a másikon Bosingwa, Malouda, Essien, Fernando Torres és Sturridge is bevetésre kész, mások mellett.

Barcelona-Chelsea (0-1)
TV2, 20.25

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×