eur:
394.58
usd:
365.04
bux:
65436.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olimpiai hokiselejtezőt rendezhet Budapest

A ljubljanai divízió I/A-csoportos világbajnokságon megszerzett bronzérmével a magyar jégkorong válogatott egy pozíciót javítva előrelépett a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hivatalos világranglistájának 19. helyére, ezzel Szélig Viktorék minden korábbinál előkelőbb helyet foglalnak el a nemzetek rangsorában. A világbajnoki 3. helyezés mellé az is kellett, hogy Ukrajna utolsóként búcsúzzon a divízió I/A-csoportjától, így fordulhatott elő az, hogy a világranglistán helyet cseréltünk keleti szomszédunkkal.

A legfrissebb eredmények alapján összeállított világranglista egyúttal azt is jelenti, hogy Magyarország rendezheti meg a 2014-es téli olimpiai jégkorong torna egyik selejtező csoportját. A Magyar Jégkorong Szövetség a napokban nekilát az esemény szervezésének, amelyre november 8-11. között lesz a Papp László Budapest Sportarénában. Biztosan az ellenfelek között lesz Hollandia és Litvánia, a negyedik rivális pedig jelen számítások szerint várhatóan Szerbia lesz.

Amennyiben a válogatott a selejtező csoport első helyén végez, akkor továbbjut a második körbe, amelynek a pillanatnyi helyzet ismeretében Lettország lesz a házigazdája 2013. február 7-10. között. Itt a vendéglátó letteken kívül Szlovéniával és Dániával kell megmérkőzni a továbbjutás érdekében. Ebből a négyesből is egyetlen válogatott léphet tovább, és ha ez sikerül, akkor csapatunk előtt megnyílik az út az oroszországi Szocsiban megrendezendő ötkarikás játékokra.

Az esetleges ellenfelek kiléte még függ a május elején, Svédországban és Finnországban elrajtoló A-csoportos világbajnokság eredményeitől, hiszen ezek még alakíthatnak az országok világranglistán elfoglalt helyezésén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×