eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Eddig 125 magyar sportoló jutott ki Londonba

A hét végén 18-cal nőtt a londoni olimpiára nevezhető magyar sportolók létszáma, így jelenleg 125 fős a csapat.

Pénteken a női vízilabda-válogatott harcolta ki az ötkarikás részvételt, szombaton a birkózó Ligeti Dániel és a vívó Szász Emese, illetve két férfi gyalogló teljesített B szintet, közül egy indulhat majd a játékokon. Vasárnap a Czékus, Kiss műúszópáros szerzett kvótát.

Az úszóknál és az atlétáknál speciális a helyzet, ebben a két sportágban ugyanis szintek teljesítése az olimpiai részvétel feltétele.

Úszásban versenyszámonként legfeljebb két sportolót lehet indítani a kvalifikációs A szint teljesítése és egyet a B szint elérése esetén, illetve váltóban versenyszámonként és országonként egy staféta indítható. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az összesítésében pillanatnyilag hét fővel kalkulál a B-szintesek közül, de valószínű, hogy ennél többet lehet majd nevezni, már csak azért is, mert pillanatnyilag 27-en vannak.

Hasonló elven alapuló megkötés vonatkozik az atlétákra is, azzal a különbséggel, hogy ott már most lehet tudni, ki milyen számban indul majd. Eltérés továbbá az is, hogy ebben a sportágban három versenyzőt lehet nevezni az A szint teljesítése esetén, míg a B-nél az úszáshoz hasonlóan egyet.

A MOB minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×