eur:
393.18
usd:
367.85
bux:
66029.88
2024. április 24. szerda György

Botlott a Man United, megint nyílt az angol bajnokság!

A Manchester United - biztos vezetést kiengedve a kezéből - csak 4-4-es döntetlent játszott az Everton ellen, a Manchester City ellenben idegenben legyőzte a Wolverhamptont, így már csak három pont a különbség a két élcsapat között. A következő fordulóban egymás ellen meccselnek majd az Etihad Stadionban. Ha a City megnyeri az utolsó három mérkőzését, szinte biztosan bajnok lesz.

Nikica Jelavic fejesével a liverpooli Kékek szereztek vezetést az Old Traffordon, de aztán Sir Alex játékosai nekidurálták magukat. Sorrendben Wayne Rooney, majd a második félidőben Danny Welbeck és Nani szerzett gólt, akkor 3-1-re vezetett a bajnokjelölt.

Fellaini góljával szépített ugyan az Everton, de két perccel később, a 69. percben Wayne Rooney belőtte a második gólját is - 4-2-re vezetett a United. Innen is volt még visszaút az Evertonnak, Jelavic (83. perc), majd Steven Pienaar (85. perc) góljával kiegyenlített a csapat, s ezzel nagyot segített a Manchester Citynek. Rooney a két góljával a Manchester United történetének negyedik legeredményesebb gólszerzője lett, már csak Bobby Charlton, Denis Law és Jack Rowley előzi meg. Rooney most előzte meg Dennis Violletet és George Bestet.

Roberto Mancini együttese megtette a magáét, Sergio Agüero és Samir Nasri góljával simán legyőzte idegenben az ezzel kieső Wolverhamptont. A City immár csak három ponttal áll a United mögött, s jobb a gólkülönbsége hattal. Ha április 30-án megveri Sir Alex csapatát, a saját kezébe veszi a sorsát.

A hátralévő két fordulóban a Manchester United otthon a Swansea-val és idegenben a Sunderlanddel játszik, a Citynek idegenben a BL-szereplésért küzdő Newcastle, valamint a kiesés ellen küzdő QPR lesz az ellenfele.

Manchester United-Everton 4-4
Wiolverhampton-Manchester City 0-2
Liverpool-West Bromwich Albion 0-1

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

Mi lesz a jövő fenntartható technológiája?

A technológia akkor érdekes, ha az egy hosszútávú, jó célt tud támogatni. Bár sok régi beidegződést meghaladtunk az elmúlt időszakban Magyarországon is, de még most is sok a kihívás. Mi tudja segíteni a technológiákban a zöld átmenetet? Melyik technológiában hisznek most a nagyvállalatok? Milyen szerepet játszik ebben a digitalizáció? Gazdaságilag ez mennyire fenntartható és min kellene változtatni a zöld átállás megvalósítása érdekében? Többek között ezekről a kérdésekről beszéltek a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciának szakértői Szoboszlai Beáta, a PwC Magyarország energiaipari és közműszolgáltatási tanácsadási igazgatójának moderálásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×