eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Rekordokat döntve nyerte meg a Real Madrid az El Clásicót Barcelonában

A Real Madrid óriási lépést tett a spanyol bajnoki cím megnyerése felé, miután a tavasz legnagyobb érdeklődéssel várt bajnoki rangadóján 2-1-re legyőzte a Barcelonát a Camp Nouban. Sami Khedira rekordot jelentő gólja (a 108. bajnoki találat az idényben) már az első félidőben vezetést hozott a Madridnak, ezt a katalánok a 70. percben Alexis Sánchez révén kiegyenlítették. Három perc múlva Cristiano Ronaldo idénybeli 42. bajnoki góljával eldöntötte az El Clásicót - s talán a bajnoki címet is.

Pep Guardiola három pontot is meglepően megváltoztatta a csapatát a kezdés előtt, Adriano, Thiago és Tello is bekerült az alaptizenegybe, Piqué, Alexis Sánchez, Pedro és Fabregas is kimaradt. (A négyből a középső védő kivételével aztán mindenki pályára került.). A kezdő: Victor Valdés - Mascherano, Puyol, Adriano - Daniel Alves, Xavi, Busquets, Thiago - Messi, Iniesta, Tello

A Madridnál José Mourinho nem a nevekkel variált, a Bayern ellen kezdett tizenegyben bízott ismét: Iker Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema.

José Mourinho ismét bizonyította edzői nagyságát, olyan taktikát dolgozott ki, amelyben csapata vállalta, hogy keveset birtokolja a labdát, de mégis veszélyes kontrákkal operálva nem mondott le a támadások lehetőségéről. Ezzel együtt nem ellentámadásból, hanem egy szöglet után szerzett vezetést a csapata, Angel Di María szöglete után Pepe lefejelte a labdát, Sami Khedira pedig, kihasználva, Victor Valdés és Carles Puyol hibáját, s megszerezte a vezetést, s egyben a Real Madrid bajnoki szezonbeli 108. gólját. Csúcsdöntést jelentett a gól. Sami Khedira (Mesut Özil után) a második német, aki gólt tudott szerezni El Clásicón.

A folytatásban a Barcelona többet birtokolta a labdát (sokkal...), Xavi helyzetbe is került, de Iker Casillas tisztázott. A második félidőben Thiago Álcantara nagyszerű passza után Tello, az ifjú balszélső óriási helyzetben hibázott, majd Xavi lövése alig kerülte a jobb alsó sarkot. Aztán a 70. percben fura góllal sikerült az egyenlítés: Tello újabb kísérletét Iker Casillas remekül hárította, de a veszély nem múlt el, majd a több játékoson megpattanó labda közvetlenül a kapu előtt Alexis Sánchezhez került, aki bepréselte a labdát a hálóba.

Három perccel később a Madrid visszavette a vezetést, Mesut Özil fantasztikus passza után Cristiano Ronaldo kicselezte Victor Valdést, s nehéz szögből a hálóba lőtt. CR7-nek ez volt a 42. bajnoki gólja az idényben (ez spanyol rekord), s az 54., minden sorozatot figyelembe véve. (Ez egyéni rekordja.) A portugál ritkán döntött el csúcsmérkőzést a góljával - most azonban főszereplővé lépett elő. Ezen a mérkőzésen a Barcelona három világklasszisa, a gyenge napot kifogó Xavi, Iniesta és Lionel Messi fölé nőtt.


Még egy helyzetet kihagyott a 92. percben, de ez már nem számított, a Real Madrid 2-1-re győzött a Camp Nouban, José Mourinho a Guardiola-érában először tudott nyerni bajnoki meccsen a legnagyobb rivális ellen. 2009 májusa óta először veszítette el a Barcelona egymást követő két mérkőzését. 2010. szeptember 11. óta először kapott ki a Barca hazai bajnokin, minden sorozatot figyelembe véve 54 veretlen találkozó után szenvedett vereséget a Camp Nouban.

A barcelonai Sport főcíme mindent elmond a bajnoki hajrá esélyeiről: "Adiós a la Liga". Viszlát a bajnoki címnek.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×