eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Chelsea legyőzte a Barcelonát!

A Stamford Bridge-en a Chelsea és a Barcelona BL-elődöntője fura 90 percet hozott. A katalánoknak sokkal több helyzete volt, sokkal többet birtokolták a labdát, de a példásan fegyelmezetten játszó angolok Didier Drogba a 47. percben egy kontratámadás végén szerzett góljával megnyerték a mérkőzést. Visszavágó jövő kedden.

A két csapat összeállítása nem sokban tért el az előzetesen megadottaktól. Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, A. Cole, Mikel Obi, Lampard, Meireles, Ramires, Mata, Drogba. Cserék: Turnbull, Essien, Torres, Malouda, Bosingwa, Kalou. Csak az keltett némi meglepetést, hogy Raúl Meireles bekerült a csapatba, Kalou kárára.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Iniesta, Xavi, Messi, Sanchez, Fabregas. Cserék: Pinto, Pique, Bartra, Thiago, Keita, Pedro. Piqué nem került be a kezdő csapatba, Adriano a balhátvéd.

1. perc (20.46): Elkezdődött a mérkőzés. A Chelsea közel egy percen át nem tudott a labdához érni. Erre számíthatunk?

6. perc (20.51): Az első öt perc alatt 83 százalék volt a labdabirtoklás aránya, természetesen a katalánok javára. Ugyankkor Didier Drogbát kétszer is majdnem sikerült megjátszania a Kékeknek. Az elefántcsontpartira kulcsszerep vár, mert sok helyzete aligha lesz a Chelsea-nek.

10. perc (20.55): Kimaradt a Barcelona első nagy helyzete. Andrés Iniesta labdájával Alexis Sánchez helyzetbe került, könnyed emelése a lécről pattant a játéktéren kívülre.

12. perc (20.57): Helyzetféle a másik oldalon, de sem John Terry, sem Andy Cahill se tudta a kapuba préselni a labdát.

20. perc (21.05): A második nagy katalán helyzet. Andrés Iniesta lövését Petr Cech kiütötte, Cesc Fabregas azonban nem tudta a hálóba küldeni az elé került labdát.

26. perc (21.11): A Barcelona játékosai tizenegyes reklamáltak Andy Cahill és Andrés Iniesta a Chelsea tizenhatosán belüli "találkozója" után. Felix Brych játékvezető nem adott büntetőt. A visszajátszás azt mutatja, igaza volt a német bírónak.

28. perc (21.13):
Cesc Fabregas lövését Petr Cech kivédte.

Óriási mezőnyfölényben játszik a Barcelona Három, a BBC által idézett véelmény twitterezőktől: "A bírónak meg kellene számolnia, hogy tényleg csak tizenegy Barcelona-játékos van-e a pályán. Mindenütt ott vannak." Vagy: "Mikor nyilvánítják már egyirányúnak a Fulham Roadot." (Arra támadnak a katalánok.)  Aztán: "Dobjon már be valaki egy labdát, hogy a Chelsea-nek is jusson."

40. perc (21.25): Továbbra is 0-0. A meccs képe alapján úgy fest, mintha a Chelsea nem is bánná túlságosan az eredményt. A lényeg, hogy ne kapjon gólt a csapat a Stamford Bridge-en.

43. perc (21.28): Messi labdáját Cesc Fabregas emelte a kapura, Ashley Cole éppen csak a gólvonal előtt tisztázott.

45. perc (21.30): Hihetetlen, a semmiből gólt szerzett a Chelsea. Didier Drogba, aki egyfelől a Kékek legveszélyeseb embere, másfelől szinte több időt töltött a félidőben a földön, mint talpon, bevette Victor Valdés kapuját. Lionel Messi labdavesztése után Frank Lampard gyűjtött labdát, majd Ramires hozta helyzetbe az elefántcsontpartit, aki aztán nem kegyelmezett. Tíz méterről fordulásból a kapuba lőtt, kihasználva, hogy Victor Valdés nem ért át az ellenkező oldalról.  Chelsea-Barcelona 1-0



Az első félidőben - az UEFA statisztikái alapján - 32:68 volt a labdabirtoklás aránya. A Chelsea ezt aligha bánja. Azt sem igazán, hogy a 45. percben lőttek játékosai először kapura. Mert hogy abból gól lett.
Drogba találata a Chelsea 100. hazai BL-gólja volt.

48. perc (21.52):

Lionel Messié a második játékrész első lövése, de a védők blokkolják a labdát.

A világ legjobb játékosa 265 gólt szerzett eddig hivatalos mérkőzésen a Barcelona mezében. S ebből csak egyet (!) angol földön, a tavalyi BL-döntőben.


52. perc (21.56): Először jutott szöglethez a Chelsea. Ritkaság egy otthon játszó csapat esetében.

57. perc (22.01): Újabb Barcelona-helyzet marad ki, a Kékek ezúttal egy Fabregas, Alexis Sánchez kombinációt úsztak meg.

67. perc (22.11): Az első csere, Pep Guardiola úgy gondolta, Alexis Sánchez ma biztosan nem fog gólt szerezni 0 vagy csak azt, hogy annál nagyobb helyzetei nem lesznek, mint amiket kihagyott. Pedro állt a chilei helyére.

Ismét egy vélemény a Twitterről, a BBC tálalásában: "Ha 70 százalékban birtokolod a labdát, s egye gólt sem tudsz szerezni, valamit rosszul csinálsz."



70. perc (22.14):

Három percen belül két sárga lap. Az egyiket Ramires (Chelsea), a másiakt Pedro (Barcelona) kapta.

72. perc (22.16): A Chelsea sokat és jól védekezik, hogy megállítsa a Barcelona-körhintát. Ráadásul Di Matteo a támadásokra is gondol, Juan Mata helyére Salomon Kalout küldte pályára.

76. perc (22.20): Sergi Busquets is kapott egy sárgát.

78. perc (22.22): Dani Alves a sorfalba bikázott szabadrúgása után cserélt a barcelona Cesc Fabregas helyére Thiago Alcántara került a pályára.

Mezőnyjáték, de a Chelsea kontráiban is van veszély. A Barcelona nagyon nyom, de a Kékek hősiesen és önfeláldozóan védekeznek.


85. perc (22.29):
Drogba előkészítése után Kalou nehéz helyzetből elvétette a kaput. Micsoda este lett volna, ha ez is bemegy!

86. perc (22.30): A harmadik katalán csere, Xavi le, Cuenca be.

87. perc (22.31): Drogba is kapott egy sárga lapot.

88. perc (22.32): Carles Puyol helyzetbe került, Petr Cech nagyot védett.

89. perc (22.33):
Bosingwa is beállt, Ramires helyére.

90. perc (22.34): Három perc a hosszabbítás. Három éve ilyenkor jött Iniesta gólja.

93. perc (22.37): Most is akadt a végén egy, még az akkorinál is nagyobb lehetőség. Pedro is meghosszabbíthatta volna a Barcelona 2010 októbere óta tartó BL-veretlenségi szériáját. Kihagyta a helyzetet, sőt, a kapufáról kipattanó labdából Sergi Busquets előtt még tisztább lehetőség adódott. Fölé lőtt,  s néhány másodperccel később a Chelsea játékosai már egymást ölelgették. Kevesen gondolták volna, hogy a Kékek megverik a Barcelonát, azt meg még kevesebben, hogy kapott gól nélkül zárják a mérkőzést.

Az Infostrada statisztikái szerint a nemzetközi kupákban a hazai 1-0 után közel 60 százalékban (58,4) tovább is jutott az első találkozót megnyerő csapat.

Chelsea-Barcelona 1-0

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×