eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Előny a Bayernnél, kikapott a Real Madrid

A Bayern München Mario Gomez a hajrában elért góljával 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A játék képe alapján a helyenként túlságosan kényelmesen futballozó spanyolok ellen megérdemelten nyert a bajor csapat.

Az előzetes összeállításokhoz képest mindkét edző egy helyen változtatott. José Mourinho Marcelo helyett honfitársát, Fabio Coentraót állította balhátvédbe, ez egy egyszerűbb csere. Jupp Heynckes ellenben úgy döntött, a támadásokhoz értő Thomas Müller helyett a védekezésben sokkal jártasabb, brazil Luiz Gustavóval kezd. A mérkőzést a 2010-es világbajnokság döntőjének bírája, Howard Webb vezeti.

A kezdő csapatok. Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry - Gomez. Real Madrid: Iker Casillas - Arbeloa, Pepe,, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema.

1. perc (20.45): Megkezdődött a találkozó.

7. perc: (20.52): Az első helyzet a Madridé volt, Mesut Özil passza után Karim Benzema 12 méterről lőhetett, Manuel Neuer a kapu fölé ütötte a labdát.

A Madrid eddig aktívabb, noha Cristiano Ronaldótól még nem láttunk semmit. Feltűnő ugyanakkor Di María és a sokat visszalépő Benzema aktivitása.

16. perc: (21.01): Talpra szökkent több mint hatvanezer ember az Arénában: Ribéry elesett Sergio Ramos mellett a tizenhatoson belül. Howard Webb visszajátszás nélkül is jól látta, amit a tévé segítségével mi is könnyen megállapíthattunk: a francia feldobta magát.

18. perc (21.03):
Nemes bosszú! A bajorok középpályása, Toni Kroos szöglete után a tizenhatoson belül a labda Badstuberről Franck Ribéry elé pattant, aki laposan és egyből a hálóba bombázott. Bayern-Real Madrid 1-0

21. perc (21.06): Cristiano Ronaldo 30 méteres szabadrúgása fölé szállt.

A Bayern többet birtokolja a labdát, mint a gól előtt.

28. perc (21.13): Bastian Schweinsteiger lapos lövése után a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.

A Madrid ismét többet birtokolja a labdát, de a támadójátéka nem hatékony, csak egy-egy virtuóz megmozdulásra épít. Keveset passzolnak a játékosai.

40. perc (21.25): Karim Benzema jó helyzetből rosszul lőtt, Manuel Neuer könnyen védett. A másik oldalon Mario Gomez lövését Iker Casillas szögletre ütötte.

45. perc (21.30): Sergio Ramos szabálytalankodott Mario Gomezzel szemben középen, 20 méterre a Madrid kapujától. Toni Kroos belevágta a labdát a sorfalba. Szünet.

50. perc (21.52): Boateng szerelésével ért véget a második játékrész első akciója, Benzema elő tisztázott.

54. perc (21.56): Nagyon fontos gólt szerzett a Real Madrid, különös körülmények között. Egy kontránál Cristiano Ronaldo már csak Neuerrel szemben állt, de nagyképűen a jól helyezkedő kapusba lőtte a labdát. A kipattanó Özil elé került, aki Benzemát játszotta meg. A francia a jobbösszekötő helyén betört a kapu elé, keresztbe lőtte a labdát Ronaldo felé. A portugál visszapasszolta "nullaszögből" a labdát a kapu előtt, tőle másfél méterre álló Mesut Özilnek, aki könnyedén beasszolta azt a hálóba. Bayern München-Real Madrid 1-1

60. perc (22.02): Bastian Schweinsteiger ennyit bírt. Thomas Müller váltotta.

70. perc (22.12): A bal oldalról küldött szabadrúgás után Sergio Ramosról a saját kapuja előtt Mario Gomez elé pattant a labda. A Bayern csatára gyorsan reagált, de fölé lőtt.

80. perc (22.22): Mourinho másodszor cserélt, Marcelo után Granero is pályára került. Előbb Özil, majd Di María ment le. Bár a játék képe nem sokat változott, a cserék azt sejtetik, jó az eredmény a Madridnak.

86. perc (22.28): Mario Gomez elől Sergio Ramos és fabio Coentrao együttes erővel szerelt a Madrid tizenhatosán belül. A német válogatott csatár hevesen reklamált büntetőt - hiába.

88. perc (22.30): Ahogy az első gólnál, úgy a másodiknál is a sors szolgáltatott igazságot. Lahm a jobbhátvéd helyéről küldött beadása után a védőket megelőző Mario Gomez közelről gólt lőtt. Bayern-Real Madrid 2-1

A Madrid éppen úgy gólt kapott az utolsó percekben, mint a nyolcaddöntőben Moszkvában. Akkor ez nem sokat számított, most nehezebb visszavágóra van kilátás.

90. perc (22.32): Marcelo megúszta a kiállítást. Szabálytalansága pirosat ért, de csak sárga lapot kapott Howard Webbtől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×