eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma

Az ukránokat is legyőzte a hokiválogatott

A magyar jégkorong-válogatott 3-1-re verte Ukrajnát a ljubljanai divízió I-es világbajnokság második fordulójában.

Az ukránok megpróbáltak keményen játszani, ám az első helyzet Mihály előtt adódott. A rivális emberelőnye alatt Bálizs védett szépen, aztán Hári és Vas János okozott veszélyt az ukrán kapu előtt. Egy kimaradt magyar létszámfölényt követően Galanisz remek kiugrás után saját kipattanóját vágta be. Másfél perccel később pedig Bartalis lövése jött ki Balabanról, Sikorcin pedig közelről nem hibázott. A szünetig hátralévő időben főleg az ukránok veszélyeztettek, ám Bálizs biztosan állta a rohamokat.

A második harmadot Sikorcin kapuvasat érő lövése vezette be, majd Vas Márton is ziccerbe került. Lassan magukhoz tértek az ukránok, sok időt töltöttek a támadóharmadban, a vb-újonc Bálizs többször biztosan védett, egyszer óriási bravúrral.

A harmadik játékrész elején emberelőnyben szépítettek az ukránok, s ugyan röviddel később kettős létszámfölénybe került a Primeau-együttes, nem sikerült újabb gólt szereznie, így a harmad második fele óriási izgalmakat hozott.

Az 53. percben újra remek alkalom kínálkozott az előny növelésére, a ziccerben kiugró Sofron elleni szabálytalanság után ugyanis Ladányi végezhetett el büntetőt, ám a kapuvasra lőtt. A Fehérvár támadója ráadásul dühében rácsapott a pakkra, ezért tízperces büntetést kapott.

A hajrában aztán Bálizs sorozatos védéseivel tartotta előnyét a magyar együttes, Vas János pedig üreskapus góllal - az ukránok lehozták kapusokat - állította be a végeredményt, mely már annak ellenére sem változott, hogy az utolsó percben emberhátrányban játszott a válogatott.

A meccs egyik magyar hőse a 21 éves Bálizs volt, aki 37 lövésből 36-ot hárított!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×