eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Újabb kupadöntőben a Liverpool FC

A Liverpool bejutott az angol FA-kupa döntőjébe, miután fordulatos mérkőzésen 2-1-re nyert városi riválisa, az Everton FC kékjei ellen. Luis Suáraz nagyon fontos gólt szerzett, de még fontosabbat az utóbbi időben sokat bírált Andy Carroll.

A két liverpooli együttes a londoni Wembleyben rendezett FA-kupa-elődöntőjében az Everton ugyan vezetést szerzett a 24. percben Jelavic révén, de a folytatásban a Vörösök fordítani tudtak.

Előbb Luis Suárez kiegyenlített (62. perc), majd Andy Carroll a 87. percben fejjel megszerezte a győztes gólt. Kenny Dalglis együttese nagyon gyengén szerepel a bajnokságban, de igazi kupaspecialista, megnyerte a Ligakupát, s az FA sorozatában is finalista.


A Liverpool FC 2006 után jutott ismét az FA-kupa fináléjába. A másik elődöntőt vasárnap a Chelsea és a Tottenham játssza, ugyancsak a Wembleyben.

Gulácsi Péter, a Liverpool visszarendelt tartalékkapusa a kispadon végigülte a mérkőzést. Brad Jones, a Vörösök harmadik számú kapusa jól teljesített.


A bajnokság 34. fordulójában a régi formájához visszatalált Manchester City idegenben 6-1-re nyert a Norwich City ellen. A mérkőzés hőse a mesterhármast szerzett Carlos Tévez volt, aki hosszú kihagyás után az előző fordulóban szerezte első gólját, most pedig remekelt. A további gólokat Agüero (2) és Johnson szerezte.

Norwich-Manchester City 1-6
Sunderland-Wolverhampton 0-0
Swansea-Blackburn 3-0
West Bromwich-QPR 1-0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×