eur:
394.29
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Madjer-góllal lépett a bajnoki cím kapujába a Dortmund

A Borussia Dortmund 1-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a német labdarúgó Bundesliga csúcsrangadóján. A címvédő ezzel óriási lépést tett a bajnoknak járó salátástál újbóli megnyerése felé, előnye négy fordulóval a zárás előtt hat pont a bajorok előtt.

A találkozó első félidejében a sárga-feketék fölényben játszottak, a Bayern azonban némileg feljavult a másodikra. Ám amikor a bajorok átvették volna a játék irányítását, a lengyel Lewandowski, a Dortmund házi gólkirálya közelről, sarokkal gólt szerzett. Találata Rabah Madjer az 1987-es BEK-döntőben éppen a Bayernnek lőtt gólját idézte. A védők először lest jeleztek, ám Arjen Robben bennragadt a kapuja előtt.

A hátralévő szűk negyedórában a Bayernnek kétszer is jó esélye lett volna az egyenlítésre, de Robben előbb kihagyta a saját maga által kiharcolt büntetőt, majd Subotic "önkapufája" után közelről a kapu fölé lőtt. Az utolsó percben Lewandowski is eltalálta a lécet.

Bundesliga I., 30. forduló
Borussia Dortmund-Bayern München 1-0
Leverkusen-Kaiserlautern 3-1
Hannover-Wolfsburg 2-0
Nürnberg-Schalke 4-1

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×