Vége a City reményeinek, győzött az Arsenal, aranyközelben a United

Infostart
2012. április 8. 19:00
Nyolc pontra nőtt a listavezető és címvédő Manchester United előnye a városi rivális Cityvel szemben az angol labdarúgó-bajnokságban. Sir Alex Ferguson menedzser csapata 2-0-ra verte a Queens' Park Rangers együttesét, míg a Manchester City 1-0-ra kikapott az Arsenaltól Londonban.

A United a játéknap első meccsén alig negyed óra alatt emberelőnybe került, a lesről induló Ashley Young lerántásáért megítélt büntetőt pedig Wayne Rooney értékesítette. A meccs hajrája előtt a visszatérése óta szenzációs Paul Scholes állította be a végeredményt. A vendégeknél Buzsáky Ákos végigjátszotta a meccset.

Az Eniratesben Arsenal-kapufákat és durva Balotelli-szabálytalanságokat láthatott a közönség, a londoni csapat a 87. percben Mikel Arteta labdaszerzése, szólója és remekül eltalált távoli lövése után szerzett teljesen megérdemelten vezetést, és nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Nem sokkal később Balotelli megkapta a neki már korábban kijáró piros lapot második sárgája után.

A United az elmúlt hetekben a Premier League-ben képtelen hibázni, így óriási meglepetés lenne, ha a hátralévő hat fordulóban elszórakozná nyolcpontos előnyét. Sikerével az Arsenal visszatért a harmadik helyre, a Tottenham kettő, a Chelsea és a Newcastle öt-öt ponttal követi Arsene Wenger menedzser csapatát. A bajnoki küzdelmek már hétfőn folytatódnak.