eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Parádés játékkal BL-döntőben a Győr

Bejutott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel az idegenbeli négy gólos vereség után a veszprémi visszavágón 31-23-ra legyőzte a román Valceát. A fináléban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vagy az első, hazai meccsén kétgólos hátrányba kerülő norvég Larvik lesz az ellenfele.

Kissé görcsösen kezdte sorozatban hatodik Bajnokok Ligája-elődöntőjének visszavágóját a Győr, Amorim például az első két kísérleténél csúnyán fölé lőtt. Ennek ellenére néhány perc elteltével feloldódott Karl-Erik Böhn csapata és két Görbicz-villanással a hatodik percben átvette a vezetést (4-2).

A félidő közepén Löke góllal együtt harcolta ki a találkozó első kiállítását, ráadásul az emberelőny hamar megduplázódott: a fór végén a norvég beállós találatával négy találatra nőtt a különbség, amivel ledolgozta hátrányát a Győr. Ugyanakkor Amorimot is kiküldték a bírók, de amikor visszaállt, egy elképesztő Haraldsen-indítás után nőtt a különbség. A Győr maximális fordulatszámon pörgött, így a Valcea vezetőedzője öt perccel a félidő vége előtt időt kért, majd ugyanígy tett a magyar csapat norvég trénere is. A játékosok lelkesítése utóbbinak jött be, a szünetre ugyanis 19-12-re módosult az állás.

Egy értékesített Görbicz-hetessel indult a második játékrész, a Győr védekezésben kiválót nyújtott, a Valceának hat perc kellett ahhoz, hogy betaláljon. Ezzel szemben támadásban megakadt a hazai gárda, a csereként beálló Dinu-kapus megbabonázta a győrieket, a vendégek pedig 21-16-ra feljöttek.

Haraldsen védései adtak tartást ekkor a győrieknek, akik nem sokkal később hét gólra elléptek, a vendégek trénere pedig megint időt kért. Habár támadásban továbbra is bizonytalankodott a magyar bajnok, védekezésben fantasztikus volt, ráadásul Radicevic gyors góljával öt perccel a vége előtt nyolcra nőtt a különbség.

A hajrában a Győr ismét azt a játékot nyújtotta, amit a találkozó elején, így végül, ha volt is a mérkőzésben egy rendkívül nyögvenyelős szakasz, magabiztosan jutott tovább.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×